El pla d’acció de Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans rep el vistiplau del Ple

Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 08:00

El document és fruit d'una diagnosi amb la participació de més de 200 persones i inclou un total de 49 accions dividides en tres eixos de treball.

El Ple de setembre, celebrat aquest dimecres, dia 23, ha donat llum verda al pla d’acció de Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans 2020-2022, el document que recull els principals eixos i les actuacions que es desenvoluparan al municipi per fer possible aquest projecte transversal. Montcada Ciutat Amiga planifica estratègies per fer front a l’envelliment de la població amb la millor qualitat de vida possible, que la ciutat es pensi per a les persones grans i que garanteixi la presència dels col·lectius més vulnerables en la presa de decisions sobre urbanisme, cultura, formació, atenció, acompanyament, participació comunicació, via pública...

El regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, ha expressat que 'es tracta d'un projecte de futur que implicarà una transformació real de la ciutat per fer la vida més fàcil a la gent gran i, en definitiva, a tothom'. L'edil ha indicat que per fer possible executar les accions 'caldrà transversalitat en el seu desenvolupament i implicació de totes les àrees municipals', a la vegada que ha reconegut que la situació per la Covid-19 ha aleterat el calendari previst per dur a terme les accions i, per tant, 'hi haurà una revisió del pla d'implementació per tant que totes les actuacions es realitzin', ha dit.

El projecte és el resultat d’una diagnosi participativa que es va desenvolupar la llarg del 2018, durant la qual hi van prendre part més de 200 persones, entre personal municipal, agents socials i ciutadania del municipi. El pla local forma part de la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En base a la realitat que va mostrar la diagnosi sobre diversos àmbits de treball, el document aprovat estableix una sèrie d’actuacions a dur a terme. El projecte s’articula en tres eixos; d’una banda, Una Montcada accessible, transitable i habitable, que tracta sobre els espais a l’aire lliure i els edificis, els transports i els habitatges. L’eix La participació efectiva de les persones grans gira al voltant de la participació cívica i l’ocupació, la comunicació i informació i la participació social. El tercer eix és Uns serveis que atenen amb respecte i de forma inclusiva parla sobre els serveis socials i la salut i el respecte i la inclusió social.

Per desenvolupar aquests objectius, el pla contempla 49 actuacions, entre les quals destaquen la redacció d’un pla d’accessibilitat per a tot el municipi; elaborar una ordenança per regular la circulació i velocitat de vehicles de mobilitat personal (bicicletes, patinets...), sol·licitar a l’Adif la instal·lació d’ascensors i rampes per a cada estació de tren, habitatges compartits per a gent gran i joves, una nova proposta de recorregut per als transports urbans, obrir els casals de gent gran a l’agost, crear un espai de participació de persones grans, sol·licitar més pressupost per ampliar el servei d’atenció domiciliària, organitzar accions intergeneracionals i la creació d’un centre de dia i residència.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 08:02