El Dia Internacional de la Salut de les Dones reflexiona sobre les cures

Dimarts, 26 de maig de 2020 a les 00:00

Durant dues jornades hi haurà accions online que es podran veure a les xarxes socials.

El Dia Internacional de la Salut de les Dones a Montcada i Reixac proposa un seguit d’activitats virtuals que reflexionen sobre les persones cuidadores, bàsicament dones. L’efemèride és aquest dijous, 28 de maig, i al llarg de la jornada i l’endemà, dia 29, a les xarxes socials es publicaran informacions, comunicats i hi haurà activitats en directe. 'La campanya vol donar valor a les tasques essencials de cura, sense les quals no tindríem salut, i donar visibilitat a les situacions de precarietat que viuen moltes dones, agreujades en temps de pandèmia; la vida i les cures hem de posar-les al centre de les nostres actuacions', ha indicat la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia.

Aquest dijous, dia 28, a les 10 h, es farà públic el comunicat ‘Les cures són salut. Cuidem les que cuiden’. A les 11 h es publicarà el vídeo ‘Cuidem-nos fent esport’, una proposa de la Xarxa d’Equipaments que mostra fotografies de dones fent esport, aportades per veïnes del municipi. A les 18 h hi haurà el debat ‘El valor de les cures. Dones migrants cuidadores’ al voltant del documental ‘Cuidar entre tierras’, produït per La Directa, Cooperacció i LaFede.cat. Estarà disponible al canal Youtube de LaFede.cat, amb referència Festival Devreporter (sessio 5). A les 19 h es podrà veure integrament el documental, al canal de Youtube de CooperAccio, que estarà disponible durant 24 hores.

Divendres, dia 29, a les 12 h, es penjarà una infografia amb el lema de la campanya. A les 17 h es publicaran consells en vídeo per cuidar-nos en temps de la COVID-19, a càrrec de grups de dones de Montcada i Reixac, i a les 18 h, recomanacions de llibres sobre dones i salut. Totes les activitats es podran seguir des de les xarxes socials de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI (a Facebook, Twiter i Instagram; @igualtatmir).
 

Darrera actualització: 26.05.2020 | 17:07