El Dia de la Salut de les Dones reivindica la corresponsabilitat real davant les cures

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 10:00

L'efemèride es commemora aquest dijous, 28 de maig, i des de l'Ajuntament es proposen activitats en línia durant dos dies.

El Dia Internacional de la Salut de les Dones es commemora aquest dijous, 28 de maig, i des de l'Ajuntament s'ha elaborat un manifest per al 2020 (text íntegre), que se centra en donar valor a les cures i posar de manifest la seva importància per a la salut i la sostenibilitat vital. 'Amb la situació de la pandèmia de la COVID-19, s'ha demostrat, un cop més, que les tasques de cura continuen sent feminitzades, no estan prou valorades social i econòmicament i són invisibles als nostres ulls', indica l'escrit. El text reivindica una sanitat pública de qualitat i denuncia les retallades que s'han produït al llarg dels anys en aquest sector; exigeix que la corresponsabilitat sigui una realitat; que es fomenti la protecció a la gent gran i al col·lectiu professional que treballa amb ella, des de le residències a la llar. Sobre les treballadores de la llar, 'la pandèmia ha col·locat en una situació de més precarietat i vulnerabilitat, un sector ja molt precaritzat per manca de contractes o regularització (…) treballadores que fan tasques essencials i a les quals els ha mancat també la protecció de caire laboral', indica el document. El manifest exigeix sensibilització i implicació de tota la ciutadania i de les administracions.

Per commemorar l’efemèride, aquest dijous, 28 de maig, i demà, dia 29, a les xarxes socials es publicaran informacions, comunicats i hi haurà activitats en directe. Avui a les 11 h es publicarà el vídeo ‘Cuidem-nos fent esport’, una proposa de la Xarxa d’Equipaments que mostra fotografies de dones fent esport, aportades per veïnes del municipi. A les 18 h hi haurà el debat ‘El valor de les cures. Dones migrants cuidadores’ al voltant del documental ‘Cuidar entre tierras’, produït per La Directa, Cooperacció i LaFede.cat. Estarà disponible al canal Youtube de LaFede.cat, amb referència Festival Devreporter (sessio 5). A les 19 h es podrà veure integrament el documental, al canal de Youtube de CooperAccio, que estarà disponible durant 24 hores.

Demà a les 12 h, es penjarà una infografia amb el lema de la campanya. A les 17 h es publicaran consells en vídeo per cuidar-nos en temps de la COVID-19, a càrrec de grups de dones de Montcada i Reixac, i a les 18 h, recomanacions de llibres sobre dones i salut. Totes les activitats es podran seguir des de les xarxes socials de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI (a Facebook, Twiter i Instagram; @igualtatmir).
 

Darrera actualització: 28.05.2020 | 08:41