El Dia de l'Alliberament LGBTIQ+ 2020 reclama canvis profunds en tots els àmbits socials

Diumenge, 28 de juny de 2020 a les 00:00

Montcada i Reixac commemora l'efemèride amb diverses activitats en línia.

El manifest commemoratiu pel Dia de l'Alliberament LGBTIQ+ elaborat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac i l'Observatori Contra l'Homofòbia indica que cal una implementació efectiva de la llei per garantir els drets d'aquest col·lectiu, donat que continuen patint situacions de vulnerabilitat, discriminacions i agressions. Aquest diumenge, 28 de juny, es commemora l'efemèride, que reclama que es facin efectives polítiques que no deixin enrera aquestes persones.

El document reclama igualtat de condicions en la inclusió sociolaboral, especialment de les persones transsexuals; denuncia la discriminació d'algunes empreses, que exclou de processos de selecció gent amb el VIH, en tractament oncològic o amb malalties immunodeficients. El manifest demana una educació transversa i integral en diversitat afectiva sexual i de gènere en el currículum educatiu; exigeix l'agilització de permisos de treball, refugi o asil relacionats amb la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

En relació a la Covid-19, el document mostra que s'han agreujat les situacions d'LGBTI-fòbia en l'àmbit familar a causa del confinament. 'Demanem a les administracions un compromís amb polítiques públiques i projectes d'atenció, informació, formació, sensibilització i conscienciació, que facin de les nostres ciutats i pobles espais segurs per a la diversitat sexual en totes les seves manifestacions', indica el document. 

'Volem visibilitzar que l'orgull continua sent un moment de lluita, una data per a sortir al carrer no només a celebrar sinó a denunciar que les discriminacions cap al nostre col·lectiu continuen estant massa presents en la nostra quotidianitat', indica l'escrit, que vincula la lluita de l'alliberament sexual amb les reivindicacions feministes, 'perquè som una mateixa lluita per la dignitat humana! Les reivindicacions han de ser transfeministes, antifeixistes i antiracistes, denunciant les violències masclistes i del cisheteropatriarcat, combatent el feixisme i el racisme, lluitant contra l'especulació i la gentrificació en els barris i en contra de la llei d'estrangeria'.

L'Ajuntament organitza activitats en línia des del 20 de juny per commemorar l'efemèride, vinculades especialment a la situació de les persones LGBTIQ+ que fugen dels seus països o ciutats per motius d'identitat o expressió de gènere. Una de les accions és la publicació d'una infografia amb els resultats de l'enquesta europea LGBTIQ+, efectuada a 140.000 persones de 30 estats europeus.

Darrera actualització: 27.06.2020 | 17:47