El Dia de la Persona Migrada 2022 a Montcada i Reixac ofereix una reflexió sobre migració a través del teatre

Dimarts, 22 de novembre de 2022 a les 00:00

Les tres propostes per commemorar l’efemèride tindran lloc els dies 1 i 7 de desembre.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza tres activitats per commemorar el Dia Internacional de la Persona Migrada, que oficialment és el 18 de desembre. Les propostes les coordina el servei municipal de Polítiques d’Inclusió i s’emmarquen en el cicle de drets humans, migració i refugi 2022.

Les tres accions es faran a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39) i es recomana confirmar assistència al correu electrònic politiquesinclusio@montcada.org o bé al telèfon 935 647 183. La primera activitat de la commemoració és l’exposició d’escultures d’Héctor Hugo Fano, que es podrà visitar de l’1 de desembre al 27 de gener de 2023 a l’equipament de Can Sant Joan. La inauguració de la mostra serà l’1 de desembre, a les 18.30 h. D'origen peruà, l'autor és autodidacta i s'ha especialitzat en el treball amb fusta, especialment amb figures d'animals i rostres humans.

El mateix dia, a les 19 h, el Kursaal acollirà la presentació del llibre de teatre Migrante, un recorregut emocional per les vides de cinc persones, éssers entre reals i mitològics, que omplen carrers i naufraguen a les costes. El llibre és obra de Rosa Molina, Sergio Álvarez i Juan Pablo Mazorra, que assistiran a l’acte de presentació i hi oferiran lectures dramatitzades de l’obra, que va rebre al 2018 el premi a millor text original en el Festival Mutis.

Vinculat al llibre, el 7 de desembre (17 h) hi haurà el taller Migrante, de teatre per a joves, que girarà al voltant de com explicar històries migratòries pròpies a través d’aquesta art escènica.

Darrera actualització: 23.11.2022 | 12:52