El consistori informa els veïns de Mas Rampinyo i Mas Duran sobre el projecte de remodelació de l'estació de tren

Dimecres, 17 de gener de 2018 a les 00:00

La previsió és que les obres de remodelació a l'estació comencin el proper mes de setembre i finalitzin l'octubre de 2019.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac va convocar ahir a la sala d'actes de La Unió els veïns de Mas Rampinyo i Mas Duran per tal d'explicar-los el projecte de remodelació de l'estació de Montcada-Ripollet (R3) que realitzarà conjuntament Renfe i Adif, i que van presentar a la darrera reunió de la comissió sobre estacions de tren al municipi. Una delegació municipal integrada per l'alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la regidora de barri, Montse Ribera, van explicar els detalls del projecte que contempla, principalment, l'ampliació de les andanes coberta amb noves marquesines, la construcció d'un pas inferior per als usuaris adaptat amb ascensors, l'accés únic a l'estació pel costat Barcelona i el tancament perimetral total de l'estació.

Els regidors també van explicar que el consistori ha aconseguit que, en un segon projecte diferenciat, la intervenció incorpori la demanda municipal realitzada de la darrera reunió de fer un pas soterrani que connecti el veïnat dels barris de Mas Duran i Mas Rampinyo, i que garanteixi l’accessibilitat i la seguretat en l’estació sense perjudicar la mobilitat dins dels dos nuclis. L'alcaldessa va explicar que "aquesta petició municipal, que és imprescindible per a la permeabilitat entre els dos barris, no estava recollida al primer projecte que Adif i Renfe van presentar al consistori".  

Els regidors van informar que aquest nou accés soterrani, que incorporarà ascensors i rampes, estarà ubicat a l'alçada del carrer Sant Ignasi. Aquest pas destinat a la ciutadania estarà separat del accés inferior dels usuaris del servei de Rodalis, que estarà dintre de la zona d'estació. En aquest sentit, alguns veïns van comentar que preferien un pas elevat amb rampes per sobre de l'estació en lloc d'un pas inferior que podria provocar inseguretat a la zona. Els representants municipals es van comprometre a traslladar les propostes del barri a la propera reunió de la comissió de treball, formada per tècnics de l’Ajuntament, Rodalies Catalunya Renfe i Adif que treballa en els projectes de millora de les estacions de tren del municipi. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va afirmar que "no hem d'oblidar que els tècnics de les infraestructures ferroviàries han fet aquest projecte tenint en compte les diferents cotes i les possibilitats dels terrenys". Sánchez també va informar que "el consistori ha aconseguit el compromís que mentre no s'acabi la construcció dels pas inferior del carrer Sant Ignasi, la ciutadania compartirà el pas interior de l'estació amb els usuaris del tren".

Els veïns també van demanar conservar l'accés original a l'estació pel carrer Àngel Guimerà per no haver d'anar fins al carrer Sant Ignasi. Per la seva banda, la delegació municipal també va explicar que l'objectiu dels gestors ferroviaris es crear un únic accés a l'estació com s'està fent a la resta d'estacions de tren.

Darrera actualització: 17.01.2018 | 13:30