El Consell d’Infants comença un nou curs

Dijous, 24 de novembre de 2022 a les 10:00

La Casa de la Vila va acollir ahir a la tarda el Ple Municipal Infantil, on es va acomiadar als consellers del curs 2021-22 i es va donar la benvinguda als nous consellers de l’actual curs. La sessió es va poder seguir en directe per montcada.cat i laveu.cat.

La Casa de la Vila va acollir ahir a la tarda el Ple de constitució del Consell d’Infants, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants, que se va celebrar el passat 20 de novembre. Durant el la sessió plenària s’ha realitzat la presentació dels nous consellers i conselleres del Consell d’Infants per al curs 2022-23 i es va acomiadar els membres del Consell que van formar part dels cursos 2020-2021. L’acte va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i del regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido. La sessió inaugural es va trasmetre, per primera vegada, en directe a través de montcada.cat i laveu.cat.

L’alcaldessa, Laura Campos, va donar la benvinguda de la sessió als infants. Campos va felicitar als integrants del Consell per la gran tasca realitzada i va desitjar molts encerts als nous membres. Campos va afirmar que “és un orgull per a la ciutat tenir uns infants compromesos amb el nostre municipi”. Els nens i nenes que integren el Consell van realitzar nombroses preguntes als dos representants municipals sobre la gestió i els projectes del consistori. Per la seva banda, el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido, va destacar “la importància d’aquest òrgan participatiu perquè serveix per tal que els infants treballin i presentin propostes i els adults les escoltin”. 

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana amb la finalitat de que els infants de la ciutat puguin ser consultats i escoltats, en relació amb els afers de la ciutat que els afecten com a ciutadans de ple dret, i d’aquesta manera esdevinguin partícips en les decisions que es prenen. Aquest òrgan està format per nens i nenes de cinquè i sisè de totes les escoles de primària de la ciutat, que es reuneixen periòdicament per abordar temes de la ciutat.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 11:50