El Consell de civisme i convivència proposa la creació de comissions de treball

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 13:45

El Consell de civisme i convivència es va reunir ahir, de forma virtual, per fer balanç del grau de compliment de les ordenances municipals. Durant la trobada es va fer valoració de les modificacions de les ordenances de convivència i d’animals de companyia, de les darreres dades de la recollida de voluminosos i de les campanyes de comunicació realitzades pel consistori.

El Consell municipal de civisme i convivència es va reunir ahir per primera vegada, des de la seva creació el passat mes de novembre. Durant la reunió d’ahir es van explicar les darreres modificacions introduïdes a l’Ordenança reguladora de les mesures per fomentar  i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic (maig 2019) i a l’Ordenança reguladora de la protecció i tinença d’animals (desembre 2020).

També es va donar compte als membres del Consell de l’evolució del resultat de les dades de la recollida de voluminosos i de l’aplicació de l’Ordenança de tinença d’animals. Les actuals dades de recollida de mobles indiquen que els abandonaments s’han reduït en un 25% des del passat mes de novembre. En aquests moments les recollides que es realitzen al municipi corresponen un 50% amb avís de trucada al servei de recollida i un altre 50% a abandonaments a la via pública. Respecte a la localització d’abandonaments, la Policia Local durant aquests mesos va detectar 263, dels quals 61 van acabar en denúncia. Pel que fa a l’Ordenança d’animals de companyia, els agents han tramitat 31 sancions en els darrers dos mesos.

D’altra banda, Juan Carlos de la Torre va destacar que la campanya informativa sobre les novetats de l’ordenança també han suposat un increment del 25% d’animals censats, amb 47 nous registres a l’últim quadrimestre de l’any passat. En aquest sentit, el regidor ha destacat l’important paper divulgatiu que han fet els quatre agents cívics contractats pel consistori.

Durant la reunió, el regidor va explicar les diferents campanyes de comunicació que s’han realitzat durant l’any passat amb l’objectiu de donar a conèixer el servei gratuït de recollida de voluminosos, reduir el nombre de voluminosos abandonats a la via pública i donar a conèixer les novetats de les dues ordenances. De la Torre va destacar que “ens sentim satisfets de l’evolució de les dades i dels resultats de la campanya, així com de la dinàmica de treball del Consell que va agafant impuls de treball. Paral·lelament continuarem incorporant noves mesures, fent pedagogia i divulgació de forma constant a la ciutadania, acompanyades de vigilància i control per part de la Policia Local”.

La reunió va finalitzar amb la proposta per part del Consell de creació de diferents comissions de treball com les relacionades amb la convivència veïnal, el medi natural i el seguiment de la campanya municipal de civisme.  

La trobada virtual, que es va poder seguir pel web montcada.cat, va comptar amb la participació d’una vintena de persones entre els quals hi havia el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, tècnics municipals, representants de les forces polítiques amb presència al Ple, Policia Local, Protecció Civil i una quinzena d’entitats socials. Les reunions estan obertes a la ciutadania, que hi pot aportar propostes per a la seva valoració.  

Aquest nou òrgan de participació és un espai per debatre i coordinar les actuacions necessàries per fomentar i millorar el civisme i la convivència al municipi. Te un caràcter consultiu, deliberatiu i de debat de proposta, on la ciutadania, associacions i consistori treballen de manera conjunta i consensuada. El seu objectiu és impulsar i garantir la participació i col·laboració entre diferents actors i agents del municipi per treballar tots aquells aspectes relacionats amb el civisme i la convivència ciutadana en el marc de les competències del consistori.

 

Darrera actualització: 03.02.2021 | 17:32