El 25N reflexiona sobre el masclisme en la justícia i sobre la corresponsabilitat

Dimecres, 16 de novembre de 2022 a les 07:00

L’acte central del programa tindrà lloc el 25 de novembre, amb una concentració i acció reivindicativa a la plaça de l’Església.

El programa 2022 amb motiu del Dia Internacional de lluita per l’eradicació de les violències masclistes contempla dos temes destacats; d’una banda, la corresponsabilitat, i per l’altra; com el sistema judicial actua en l’àmbit de la violència masclista. 'No deixarem de criticar el sistema patriarcal i adrocentrista en el qual estem immersos, ja que és el pilar que sustenta les violències masclistes; és hora que la societat i les institucions facin un front comú per l'erradicalització de les violència, per tant, davant de les violències masclista, tolerància zero', ha manifestat la regidora de Feminismes, Igualtat i LGTBI, Jessica Segovia. 

El programa coordinat per l’Ajuntament, consensuat pel Consell de Dones, es posa en marxa el 22 de novembre, amb un taller de corresponsabilitat en les tasques de la llar i la vida comunitària, a càrrec de la cooperativa Esberla. La sessió es farà a la Casa de la Vila (Major, 32), de 17 a 19 h, i pretén reflexionar sobre els estereotips de gènere i les feines quotidianes i en les cures. El taller és gratuït i obert a tota la ciutadania. Les persones interessades es poden inscriure a través del correu educacio@montcada.org.

L’endemà, dia 23, hi haurà un taller d’elaboració de pancartes contra les violències masclistes (18 h) al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), a càrrec del Grup de dones del barri, que organitzarà l’endemà, dia 25 –data oficial de la commemoració– una concentració i lectura del manifest (17.30 h). L’acte central, amb una concentració i acció central reivindicativa, tindrà lloc una hora més tard, a les 18.30 h, la plaça de l’Església. L’acció comptarà amb intèrpret en llengua de signes catalana. El 29 de novembre hi haurà un taller d’autodefensa per a dones i trans al Kursaal (Masia, 39), de 18.30 a 20.30 h. Les inscripcions s’han de fer fins al dia 28 a oficinadona@montcada.org.

Masclisme i cultura jurídica
La doctora en Antropologia Social i Cultural Caterina Canyelles i Gamundí oferirà l’1 de desembre (18.30 h) a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) la xerrada ‘Masclisme i cultura jurídica’. Autora d’un llibre amb el mateix títol, Canyelles parlarà sobre com l’àmbit judicial està marcat per una cultura masclista i aportarà possibles solucions per tal de contribuir al dret de les dones a viure una vida sense violències ni revictimitzacions. Les persones que hi vulguin assistir i necessitin servei de canguratge el poden sol·licitar abans del 23 de novembre a oficinadona@montcada.org.

Del 21 al 25 de novembre estarà en marxa l’acció ‘Diposita aquí el teu masclisme, una acció simbòlica que consisteix a col·locar a papereres de comerços i equipaments municipals un adhesiu amb aquest lema.

 

 

 

Darrera actualització: 17.11.2022 | 10:35