Distribució de portàtils i tauletes per a infants i joves per evitar la bretxa digital

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 13:30

El consistori també lliurarà lots de material escolar a famílies amb entorns econòmicament vulnerables.

A partir d’avui comença la distribució d’equips informàtics per a l’alumnat de les escoles i instituts del municipi que no en disposen a casa per tal de garantir el dret a l'educació i l'equitat durant el període de confinament. L’Ajuntament de Montcada i Reixac està coordinant els treballs de distribució de 140 ordinadors i tauletes a les cases dels infants i joves, que seran realitzats per personal municipal, el Punt del voluntariat i professors dels centres educatius.

La regidora d’Educació, Jessica Segovia, ha afirmat que "la iniciativa té com a objectiu possibilitar que infants i joves de la ciutat puguin continuar el tercer trimestre del curs en línia amb el seu centre educatiu, mentre no es retorni a les aules, i que cap infant es quedi endarrere per no poder disposar de tecnologia necessària per al seu ensenyament". Segovia també ha agraït als voluntaris la seva tasca en aquesta acció i ha destacat “la important feina de col•laboració i coordinació realitzada entre totes les escoles del municipi, els agents educatius i els treballadors de les regidories d’Educació i Ciutadania”. Les diferents escoles del municipi han facilitat el material informàtic, que s’ha traslladat aquesta setmana a les dependències del consistori, on ha quedat emmagatzemat. Les famílies beneficiàries d’aquest material l’hauran de retornar a les escoles una vegada la situació educativa torni a la normalitat.

Els tècnics municipals estan organitzant la distribució de tots els equips per barris. El repartiment s’inicia avui per a aquelles famílies que tenen connexió telemàtica però no els equips informàtics necessaris. Es comença per l’alumnat de les escoles Mitja Costa, Elvira Cuyàs, Turó i de l’institut La Ferreria. La distribució continuarà la propera setmana a la resta d’alumnes d’escoles de primària i secundària del municipi. El consistori també ha previst la distribució, a partir de dilluns, d’ordinadors amb dispositiu de connexió per a aquelles llars que no disposen de senyal telefònica.

Davant de la situació de la crisi sanitària derivada de la COVID-19, el consistori també ha decidit destinar a alumnes de famílies amb entorns econòmicament vulnerables un lot de material escolar. Aquest material es lliurarà a les famílies aprofitant la distribució de portàtils i tauletes realitzada pels treballadors municipal i voluntaris.

Darrera actualització: 27.04.2020 | 20:39