Consultes prèvies sobre modificacions urbanístiques per ampliar l’habitatge protegit, reordenar la zona de Montcada Nord i fer possible l’ampliació de l’Institut escola Mas Rampinyo

Dilluns, 10 de gener de 2022 a les 00:00

La ciutadania pot aportar idees a aquests tres processos fins al 25 de gener, enviant un correu electrònic a oac@montcada.org.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha obert un procés de consulta prèvia sobre dues modificacions de planejament i un Pla especial d’equipaments que s’hauran d’aprovar pròximament, amb l’objectiu que les persones interessades en l’elaboració de les normes pugui fer-hi les seves aportacions, que s’hauran d’enviar per mitjà de l’adreça de correu electrònic oac@montcada.org. Hi ha temps fins al 25 de gener per fer arribar les propostes a l’Ajuntament. La documentació íntegra dels projectes es pot consultar a l'e-tauler del web municipal i a la plataforma Montcada Participa.

Més habitatge protegit
Una de les consultes fa referència a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per tal de generar habitatge protegit de lloguer i compra al sòl urbà consolidat del municipi, així com flexibilitzar els paràmetres de densitat residencial vigents si els nous habitatges es destinen a protecció oficial. ‘Aquesta modificació de planejament pretén que les noves promocions incloguin més habitatge de protecció pública per donar resposta a les necessitats habitacionals existents’, ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

Segons les dades de l’Oficina Local d’Habitatge, a Montcada i Reixac hi consten actualment un total de 713 famílies que demanen accedir a algun tipus de vivenda pública. ‘L’alta demanda de sol·licitants, l’escassa oferta d’habitatge públic existent al municipi i els elevats preus del mercat immobiliari situen l’accés a l’habitatge com una de les nostres prioritats’, ha indicat Sánchez.

El regidor ha destacat també que una de les modificacions que vol contemplar el futur planejament és la rebaixa de la densitat necessària als edificis si es destinen a protecció oficial, ‘per facilitar que espais, com ara oficines, puguin convertir-se en habitatge’, ha indicat l’edil. La modificació de planejament manté com a ús comercial els baixos dels edificis situats als principals eixos comercials del municipi.

Modificació del PGM a l’àmbit Montcada Nord
L’Ajuntament té la intenció de tramitar una modificació del PGM a l’àmbit Montcada Nord –al límit amb la Llagosta–, per tal d’ordenar la façana nord del municipi amb l’objectiu de crear un gran parc urbà amb vocació de connector paisatgístic i ambiental al llarg de la Riera Seca. També es pretén reordenar les activitats industrials existents i permetre-hi la implantació de noves activitats econòmiques, com comercials i de serveis.

Pla especial d’equipaments a l’Institut escola Mas Rampinyo
L’Ajuntament està redactant un Pla especial d’equipaments que estableixi normativament els paràmetres urbanístics per poder ampliar les instal·lacions de l’Institut escola Mas Rampinyo, per tal d’atendre les necessitats de creixement de la població escolar actual com de la resta d’elements del centre, com són l’ampliació i urbanització del pati. El Pla especial ha de donar resposta a la problemàtica de la normativa urbanística vigent, que a hores d’ara no admet l’ampliació del centre educatiu de la manera adequada.

Darrera actualització: 09.02.2023 | 11:20