Constituïda la Comissió d’Ètica de l’Ajuntament per als propers dos anys

Dijous, 21 de desembre de 2023 a les 14:17

Amb l’objectiu de garantir el compliment del Codi Ètic dels alts càrrecs, està formada per dos representants veïnals i tècnics municipals amb perfil jurídic i especialitzats en transparència.

La nova Comissió d’Ètica de L'Ajuntament de Montcada i Reixac, encarregada de garantir el compliment del Codi Ètic dels alts càrrecs, ja està oficialment constituïda per als propers dos anys. La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Montcada i Reixac ha designat com a representant a José María Guerra Molano mentre que la representat de la ciutadania serà Rosa Aldave Mazuelos, qui ha estat triada per sorteig d'entre les quatre persones que es van presentar voluntàriament al procés participatiu endegat el passat 4 de desembre.

A més dels dos representant veïnals, la Comissió d’Ètica també està integrada per quatre tècnics i tècniques municipals amb perfil jurídic i especialitzats en transparència. Les funcions més destacades de la nova comissió són, entre d’altres, formular en relació al Codi Ètic recomanacions i propostes de millora, tramitar possibles queixes que denunciïn el seu incompliment, promoure el contingut entre la ciutadania o emetre un informe anual amb l'activitat duta a terme en matèria de Transparència i Bon Govern.

La regidora de Transparència i Bon Govern, Dàmaris Sànchez, ha volgut agrair la participació de la ciutadania i de les Associacions de Veïns en aquest procés. "Seguim amb el compromís de treballar per la transparència de l'administració pública i dels serveis prestats a la ciutadania. La tasca de la Comissió és del tot necessària per poder garantir que els càrrecs públics compleixin i es regeixin pel codi ètic", ha assegurat.

La primera reunió de la Comissió d'Ètica, i que ha servit per constituir aquest nou òrgan, ha tingut lloc aquest dijous, 21 de desembre, a les dependències municipals de l’Avinguda de la Unitat.

Podeu consultar:

Darrera actualització: 21.12.2023 | 16:59