El Consell municipal de civisme i convivència es constituirà el proper 24 de novembre

Dimecres, 4 de novembre de 2020 a les 10:00

El nou òrgan de participació ciutadana, que es reunirà per primer cop el proper dia 24, serà un espai on la ciutadania pot debatre i coordinar les actuacions necessàries per fomentar i millorar el civisme i la convivència.

Un cop s’ha aprovat de forma definitiva el reglament del Consell municipal de civisme i convivència, el nou òrgan de participació ciutadana celebrarà la primera reunió de constitució el proper 24 de novembre. La sessió serà oberta a tota la ciutadania a través del web www.montcada.cat.

El Consell municipal de civisme i convivència serà un òrgan de participació ciutadana de caràcter consultiu, deliberatiu i de debat de proposta, on la ciutadania, associacions i consistori treballaran de manera conjunta i consensuada per millorar la convivència al municipi. El seu objectiu és impulsar i garantir la participació i col·laboració entre diferents actors i agents del municipi per treballar tots aquells aspectes relacionats amb el civisme i la convivència ciutadana en el marc de les competències del consistori. El regidor de Ciutadania i Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, afirma que “aquest òrgan ens permetrà tenir un nou espai de treball on la ciutadania pugui opinar i fomentar el diàleg en les accions relacionades amb el civisme i la convivència ciutadana amb l’objectiu comú d’aconseguir una millor Montcada i Reixac”.

Aquest òrgan de participació permetrà que les entitats montcadenques s’impliquin i donin suport al consistori en l’objectiu comú de preservar l’espai públic i fomentar la convivència
i la lluita contra l’incivisme, a més de fer el seguiment de l’ordenança i col·laborar en les futures accions i campanyes municipals.

El Consell municipal de civisme i convivència es reunirà per primer cop el proper 24 de novembre. Segons els estatus l’òrgan estarà presidit per l’alcaldessa, i integrat pels
regidors de Serveis Municipals i Via Pública, Ciutadania i Participació Ciutadana i Medi Natural, a més d’un representant Policia Local, Protecció Civil, grups polítics municipals amb representació al consistori, associacions veïnals, comercials, mediambientals, gent gran i de persones nouvingudes, a més de la Taula Cívica de la Ribera, del col·lectiu 'Voreres netes' de Can Sant Joan i la Xarxa antirumors. El plenari del Consell es reunirà un mínim de tres vegades l’any i es podran crear comissions de treball per a àmbits concrets.

Darrera actualització: 05.11.2020 | 07:50