Commemoració del Dia contra les lgtbi–fòbies 2020

Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 00:00

L’efemèride és aquest diumenge, 17 de maig, i l’Ajuntament i l’Observatori contra l’Homofòbia n’han elaborat un manifest.

Un any més, l’Ajuntament de Montcada i Reixac commemora el Dia contra les lgtbi-fòbies, que oficialment és aquest diumenge, 17 de maig. El consistori i l’Observatori contra l’Homofòbia han redactat un manifest que reivindica que la societat ‘esdevingui un espai comunitari o la igualtat, la convivència i la diversitat siguin els seus fonaments; una societat que inclou la diversitat en el seu sentit més ampli, o són benvingudes les persones de qualsevol edat, gènere, origen, amb diversitat funcional, sexoafectiva, trencant així amb la visió heteronormativa i la concepció binària del gènere’.

El document afirma que l’actual conjuntura provocada per la pandèmia pel coronavirus ha accentuat les problemàtiques i dificultats del col·lectiu LGTBI, en considerar que viu ‘un doble confinament’. El manifest reclama deixar de patologitzar les persones transsexuals, facilitar recursos per a les persones LGTBI migrades, donar suport les persones treballadores sexuals, denunciar els missatges d’odi que apareixen a les xarxes socials, donar resposta a les situacions de violència intragènere (dins de les parelles de persones del mateix sexe), entre d’altres. El manifest reivindica unes ‘polítiques públiques LGTBI efectives’.

Per commemorar l’efemèride, l’Ajuntament enguany ha organitzat un cicle de cinema LGTBI online per a aquest cap de setmana, amb pel·lícules triades per la ciutadania. 
 

Darrera actualització: 17.05.2020 | 10:33