Comencen les obres per instal·lar els dos ascensors que milloraran la connexió entre Mas Rampinyo i Mas Duran

Dimecres, 11 de juliol de 2018 a les 00:00

El proper dilluns 16 de juliol s’iniciaran les obres dels dos ascensors que es construiran al costat de les escales, que connecten l'avinguda Catalunya amb la carretera de Ripollet. L'actuació, realitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb un cost de 454.000 euros, finalitzarà el proper mes de gener.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “amb la instal·lació dels ascensors solucionarem un punt crític del municipi que arrosseguem des de fa molts anys”. Sánchez ha afegit que “som conscients de la dificultat que suposa per a molts veïns i veïnes haver de creuar a banda i banda fent servir les escales que no estan preparades per a l'accés de persones amb problemes de mobilitat, amb carros de la compra i amb cotxes infantils”.

La construcció dels dos ascensors implicarà algunes afectacions al trànsit de vehicles i al servei d’autobusos a la zona durant un període de quatre mesos. Pel que fa al sector de Mas Rampinyo, durant aquest temps el carrer Aragó, entre Alt de Sant Pere i l'avinguda Catalunya, estarà tallat a la circulació viària. Això implicarà el canvi de sentit de la circulació del carrer Alt de Sant Pere, entre els carrers Aragó i Àngel Guimerà. La bateria de contenidors soterrats ubicada a la confluència del carrer Aragó amb Alt de Sant Pere quedarà anul·lada durant les obres.

A la zona de Mas Duran s’haurà de canviar, provisionalment, el sentit de la circulació del passeig Sant Jordi, entre Tagamanent i Pep Ventura, per donar sortida als vehicles del pàrquing del Centre Comercial El Punt. La carretera de Ripollet tindrà dues direccions de trànsit, de forma excepcional mentre durin les obres, entre Pep Ventura i Monturiol. L'accés al pàrquing del Centre Comercial El Punt es farà pels carrers Pau Casals, Wagner i Tagamanent.

L'accés als vianants per les escales mecàniques entre l'avinguda Catalunya i el carrer Tagamanent es tallarà, de forma puntual, durant determinats moments de l'actuació i la connexió entre els dos barris es pot fer per l'estació de tren de Mas Rampinyo o pels carrers Carrerada amb Beat Oriol.

Durant aquest mateix període de temps el servei de transport públic (línies 96 i 155) també es veurà afectat. Les parades del 96, al final del passeig Sant Jordi i de la carretera de Ripollet, quedaran anul·lades i es situarà una parada provisional al carrer Pep Ventura. Pel que fa a la línia 155, quedarà anul·lada la parada del final del passeig Sant Jordi i s'instal·larà a la carretera de Ripollet.

 

Darrera actualització: 13.07.2018 | 09:27