Clam contra les violències masclistes a la plaça de l’Església en l’acte central del 25N

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 00:00

​Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, prop d’un centenar de persones van participar ahir a la tarda a una concentració celebrada a la plaça de l’Església, en el que va ser l’acte central de les activitats organitzades pel 25N.

La concentració va comptar amb la presència la regidora d’Atenció a la Dona i Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia, i representants dels grups de dones de Montcada i Reixac. Tanmateix, a la trobada també s’hi van sumar una vintena de persones que prèviament havien iniciat una marxa amb torxes des de Can Tauler.

L’acte va arrencar al voltant de les 18.45 h amb la intervenció de Segovia, que va celebrar la unitat dels col·lectius de dones en aquest tipus de protestes, alhora que alertava sobre l’auge de partits ultres. “La unió de les dones està sent un exemple de lluita; les dones hem sortit al carrer per dir prou i no deixarem el carrer fins que desaparegui la justícia patriarcal. Aquest 25N és especial també perquè estan creixent les reaccions antifeministes dins de les institucions; hi ha partits polítics on a la seva agenda porten la derogació del Pacte contra la Violència de Gènere i fins i tot neguen aquesta realitat”, va assegurar. Així mateix, la regidora va recalcar que aquest 2019 s’ha superat la xifra de 1000 dones assassinades per culpa de les violències masclistes des que el 2003 es va començar a fer el recompte oficial.

Posteriorment, es va procedir a la lectura dels noms de les dones que han estat assassinades al llarg d’aquest any mentre els assistents col·locaven rams de flors a terra seguint un dibuix on es podia llegir “Ni una menys”. Finalment, col·lectius feministes de Montcada i Reixac van tancar l’acte denunciant l’hetereopatriarcat, el qual el defineixen com “un sistema de relacions de poder que legitima i perpetua les desigualtats i que està present en totes les estructures de la societat i de la nostra cultura”. “També denunciem que la violència és una eina i una estratègia que el poder utilitza contra les dones i altres col·lectius minoritaris”, van afegir.

Aquest 25N a Montcada i Reixac també es va celebrar a Can Cuiàs amb la lectura de textos contra les violències masclistes a càrrec de l’alumnat de l’escola Ginesta davant del Centre Cívic Can Cuiàs.

Darrera actualització: 26.11.2019 | 09:06