Campanya per viure la Festa Major ‘en positiu’

Dijous, 23 de maig de 2019 a les 19:46

Durant les nits dels dies 7, 8 i 9 de juny, l'Espai Poblet acollirà el Punt Lila i el Punt 'En positiu', per atendre casos d'agressions o problemes derivats del consum d'alcohol.

L’Ajuntament ha posat en marxa per a la Festa Major 2019 una campanya per tal de conscienciar la ciutadania, i especialment el jovent, de la necessitat de viure unes festes amb llibertat, lliures de sexismes i amb un consum responsable d’alcohol i d’altres substàncies. La iniciativa consta de diverses accions; una d’elles, l’elaboració d’una sèrie de lemes com ara ‘Només es sí si jo dic que sí’, ‘El meu cos no és un objecte’, ‘Prenc les meves decisions, no decideixo per tu, no imposo res a ningú’, ‘De festa em prenc un moment de descans: keep calm!’ o ‘Puc gaudir sense consumir’, entre d’altres.

Aquestes frases s’han recollit al programa de mà de la Festa Major, a un díptic i a unes polseres de colors –6 models– que es podran recollir al Punt Lila i al Punt ‘En positiu’ que funcionaran a l’Espai Poblet de la Festa Major, de 20 a 6 h, divendres 7, dissabte 8 i diumenge 9 de juny. El Punt Lila donarà suport a les persones que denunciïn algun tipus d’assetjament o agressió durant la festa i el Punt ‘En positiu’ facilitarà informació o un espai de descans.

Aquest dilluns, 27 de maig, la Regidoria d’Atenció a la Dona i Polítiques d’Igualtat i el Punt d’Assessorament sobre Drogues (PASSA) oferiran formació a representants d’entitats que munten una carpa a l’Espai Poblet, per tal que puguin actuar davant de casos d’agressions o per reduir riscos sobre consum d’alcohol i d’altres substàncies. Des del PASSA es donaran pautes per a una dispensació responsable d’alcohol, informació sobre riscos derivats del seu consum i sobre la parella educativa itinerant que recorrerà diferents espais de la Festa Major durant les nits. Sobre el Punt Lila, es formarà les entitats sobre prevenció i atenció d’agressions sexuals en espais d’oci. La sessió la portaran a terme CJAS (Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats) i CEBRA, les dues entitats que gestionaran el Punt Lila i El Punt En Positiu les nits de la Festa Major.

El Punt d’Assessorament sobre Drogues (PASSA) ha ofert xerrades durant el mes de maig a alumnat dels instituts Montserrat Miró i La Ribera basades en les recomanacions de la campanya. D’altra banda, el 29 de maig, les associacions amb representació a l’Espai Poblet rebran formació sobre manipulació d’aliments, a càrrec de personal del departament municipal de Salut Pública.

Darrera actualització: 23.05.2019 | 20:00