Campanya de Nadal de tinença responsable d'animals

Dimarts, 12 de desembre de 2017 a les 13:00

L'Ajuntament, mitjançant Salut Pública, participarà el dia 16 a la Fira de Nadal, a la rambla dels Països Catalans, amb una parada sobre tinença responsable d'animals.

Personal municipal i de Help Guau, l'empresa adjudicatària del servei de recollida d'animals abandonats a Montcada i Reixac, informarà la ciutadania sobre com tenir cura d'un animal, com s'ha de fer el cens, què fer en el cas de localitzar-ne un d'abandonat i conscienciar-la sobre l'adopció en el cas que es vulgui tenir un animal a casa. Està previst que a la carpa hi hagi gossos per adoptar. També hi haurà un taller que es farà en dues sessions, a les 12 i a les 17 h. Es tracta d'una sessió d'una hora sobre els beneficis socials i psicològics dels animals de companyia, sobre com evitar-ne compres impulsives per evitar l'abandonament i per donar pautes per mantenir ens animals en condicions adequades.

"En època nadalenca hi ha gent que decideix adquirir un animal de companyia com a regal, han de tenir clar que incorporar un gos o un gat a la vida diària no ha de ser un impuls sinó un acte meditat, perquè un animal es converteix en un membre més de la família i comporta una sèrie de responsabilitats", ha indicat la regidora de Salut Pública, Mar Sempere. A Montcada i Reixac, segons el cens municipal, hi ha registrat un total de 2.580 animals. Si es tria l'opció de l'adopció, els gossos i gats abandonats localitzats a Montcada i Reixac es porten al centre d'atenció de Help Guau, situat a Argetona (Maresme). Al web www.helpguau.com els podeu conèixer i fins i tot, tramitar-ne directament l'adopció.

Darrera actualització: 12.12.2017 | 13:07