Aprovat el projecte per millorar la connexió entre Can Sant Joan i Vallbona amb un pas de vianants

Dijous, 14 de juny de 2018 a les 00:00

L'actuació l'executarà el Consorci del Besòs i consistirà a arranjar i ampliar l'actual camí que uneix els dos barris pel carrers Bosc i Oristà.

El Consorci del Besòs ha aprovat inicialment el projecte de connexió dels carrers Bosc (Can Sant Joan) i Oristà (Vallbona) mitjançant un pas exclusiu de vianants. Aquesta actuació es fa aprofitant que ambdós carrers es troben actualment en procés de remodelació –el carrer montcadenc, en el marc de les actuacions del Pla Integral de la Muntanyeta de Can Sant Joan, sufragat al 50% per l'Ajuntament i la Generalitat, amb la Llei de barris. Aquest tràmit suposa un pas endavant en una actuació que millorarà la mobilitat entre els dos barris i la cohesió del territori.

L'aprovació inicial dóna pas al termini de presentació d'al·legacions previ a l'aprovació provisional i la licitació del pla. La previsió és que les obres comencin abans d'acabar l'any i el seu pressupost de licitació serà de 893.000 euros. "Aquest projecte s'emmarca en el nostre compromís de cohesionar els barris, volem que els límits del terme municipal no estiguin degradats sinó que les fronteres esdevinguin frontisses que ens uneixin", ha explicat el president de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Jordi Sánchez, també membre de la comissió executiva del Consorci del Besòs.

Entre aquests dos vials ja existeix actualment un camí sense asfaltar que, travessant el bosc, uneix els seus extrems. No obstant, aquest traçat, de 185 metres, és poc accessible per la seva estreta amplada i pel perill de despreniment de pedres; està ubicat en un vessant amb fort pendent i sense tanques de protecció. El projecte contempla millorar la connexió entre els dos carrers, amb una plataforma de formigó d'1,80 metres, amb una barana de protecció d'acer per evitar el perill de caiguda. També s'inclou l'arranjament de l'actual rotonda del tram final del carrer Bosc, i condicionar una esplanada polivalent en el talús entre els carrers Oristà i Rec Comtal.

Darrera actualització: 14.06.2018 | 12:10