Ajuntament i paradistes acorden traslladar temporalment el mercat de dimecres al camí de la Font Freda a partir del 24 de juny

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 19:00

Coincidint amb l’entrada a la Fase 3 del desconfinament, el mercat ambulant del centre es traslladarà al barri de Pla d’en Coll. El mercat de Can Sant Joan obrirà demà ja amb totes les parades. 

Finalment el mercat ambulant del centre s’ubicarà temporalment al camí de la Font Freda, entre la rambla dels Països Catalans i el CAP Les Indianes, al barri de Pla d’en Coll, a partir del proper 24 de juny. L’Ajuntament i els paradistes han consensuat traslladar el mercat de dimecres a un espai més gran, on es podran garantir totes les mesures de seguretat i on podran estar totes les parades en un únic espai. Consistori i paradistes havien estudiat durant les darreres setmanes el canvi de lloc, ja que la nova fase és menys restrictiva per a aquest tipus de venda no sedentària i permet l’ocupació de fins a un 50% de les parades en el mateix espai. Per al nou espai es contractaran agents cívics per controlar els accessos i que es respectin les distàncies de seguretat i l’aforament. A més, el nou espai disposarà de les antigues pistes d’atletisme com a zona d’aparcament per als vehicles dels venedors i dels clients. 

L’alcaldessa, Laura Campos, ha manifestat que “des del principi el consistori ha tingut una sensibilitat amb aquest sector econòmic però el decret no ens permetia ubicar totes les parades al mateix espai i quan s’han flexibilitzat les normes hem pogut trobar una solució conjunta amb els paradistes per tal de garantir totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries”. L’alcaldessa ha explicat que “el consistori va estudiar la possibilitat d’ampliar el mercat a la seva situació actual però no era viable perquè, a diferència d’altres municipis dels voltants, significava tallar i afectar més carrers, aparcaments, guals i provocava més problemes de mobilitat al centre”. 

Per la seva banda, el regidor de Comerç, Salvador Serratosa, ha afirmat que “la nova fase i la nova ubicació permetrà reactivar el comerç ambulant al municipi que ha afectat molt als paradistes per la crisi sanitària del COVID19”. Serratosa ha afegit que “el nou espai permetrà que puguin estar el 100% dels paradistes, que era el nostre objectiu”. 

Fins ara, la normativa a les fases 1 i 2 només permetia la instal•lació del mercat, amb totes les parades, en un 25% i en un 30%, respectivament, de l’actual espai. Per això calien 20.000 m2 que feien inviable mantenir-lo en el mateix lloc o traslladar-lo a un altre espai garantint les mesures de seguretat decretades per les autoritats sanitàries. Amb les condicions de la nova fase, a partir del proper dimecres, 24 de juny –tot i ser festiu-, el mercat ambulant del centre, ubicat als carrers Bonavista i Santiago i al passeig Rocamora, se situarà provisionalment al Pla d’en Coll. Per la seva banda, el mercat ambulant de Can Sant Joan també obrirà a partir de demà, dimarts 16 de juny al carrer Reixagó amb totes les parades.

El consistori ha explicat avui la decisió a tots els grups municipals, a la Taula d’emergència econòmica local i a l’associació de comerciants Montcada Centre Comerç.

Darrera actualització: 15.06.2020 | 19:07