Activitats a Montcada i Reixac per commemorar el Dia de les Persones Refugiades

Dilluns, 17 de juny de 2019 a les 00:00

Aquest dijous, 20 de juny, hi ha un taller de dibuix per a infants a la plaça de l'Església, coincidint amb la data oficial de l'efemèride.

L’Ajuntament, la Biblioteca Elisenda i l’entitat Montcada Solidària organitzen activitats durant els pròxims dies per commemorar el Dia de les Persones Refugiades, adreçades especialment a nens i nenes. Aquest dijous, 20 de juny, hi haurà un taller de dibuix a la plaça de l’Església, coincidint amb la data oficial de l’efemèride. L’activitat tindrà lloc de 18 a 20 h i consistirà a elaborar quatre murals a partir de les preguntes que faran a la canalla quatre il·lustradores, que prèviament els explicaran un acte sobre infants refugiats que arriben a Catalunya. L’acte també comptarà amb la lectura d’un manifest.

La Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) exposarà del 25 de juny al 12 de juliol la mostra ‘Camins migrants: ser refugiat vist amb ulls d’infants’. Produïda per Creu Roja, l’exposició plasma la realitat de nens i nenes que viuen situacions dramàtiques a zones en conflicte com Síria, Palestina, Afganistan, Irak, Nigèria, Burundi, Sudan o la crisi de les persones refugiades a Europa. Mitjançant diferents panells, la canalla pot descobrir i entendre què hi ha darrera de l'arribada de persones refugiades i què suposa la seva vida en camps, com ara els muntats a Grècia. Els traços infantils de l'exposició mostren, precisament, com la guerra els va fer perdre la infància, retraten els camps i expressen l'esperança posada en una vida a Europa.

Darrera actualització: 21.06.2019 | 13:57