Acte central del 25N 2019 a Montcada i Reixac

Dilluns, 25 de novembre de 2019 a les 00:00

Serà a la plaça de l'Església, a les 18.30 h, avui dilluns, 25 de novembre, dia de l'efemèride. Hi haurà accions vinculades als lemes d'enguany, relatius a la justícia patriarcal.

L’acte central del programa a Montcada i Reixac amb motiu del Dia Internacional per a l’eradicació de les violències masclistes tindrà lloc avui dilluns, 25 de novembre, a la plaça de l’Església (18.30 h). L’activitat consistirà a pintar amb guix el terra amb frases vinculades las lemes d’aquesta edició del 25N, que són ‘Prou de violències masclistes’ i ‘Prou de justícia patriarcal’. També es donarà lectura als noms de les dones assassinades durant el 2019 per causa de la violència masclista i s’hi dipositaran flors que s’han elaborat en diferents tallers al llarg de la setmana del 18 al 24 de novembre. Una estona abans, a les 18 h, des de Can Tauler (Balmes, 16) sortirà una marxa de torxes fins a la plaça de l'Església. D'altra banda, a les 17.30 h, hi haurà una lectura de textos contra les violències masclistes, a càrrec d’alumnat de l’escola Ginesta, davant del Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) i també es nomenaran les dones assassinades.

El Consell de Dones, format per l’Ajuntament i les entitats de dones del municipi s’encarrega d’organitzar el programa, que enguany gira al voltant de la justícia patriarcal. Un altre dels actes destacats és aquest dijous, dia 28, al Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10). Hi haurà el passi del curtmetratge ‘Carmesí’, de la montcadenca Andrea Vílchez, que parla de la prostitució (17.30 h). A continuació hi haurà una performance sobre micromasclismes, treballada prèviament amb els infants dels centres oberts, i un taller d’imans amb lemes reivindicatius. El 2 de desembre, l’advocada Sònia Ricondo, de l’Associació de Dones Juristes, oferirà a la Casa de la Vila (Major, 32) una xerrada a les 18 h titulada ‘No és abús, és violació’, per analitzar què diu el codi penal en aquests casos i quines accions es poden dur a terme.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 13:17