Es constitueix una comissió política i veïnal per treballar a favor de la sanitat pública

Divendres, 2 de febrer de 2018 a les 14:00

Representants polítics, tècnics i veïns de Montcada i Reixac han constituït aquest divendres, 2 de febrer, una comissió que treballarà per millorar el sector.

Aquest grup, que té previst reunir-se de forma mensual, està integrat per regidors i regidores del govern local i de l'oposició i per la Taula per la Salut. La constitució d'aquesta comissió és un dels termes inclosos a una moció aprovada pel Ple al novembre passat, que insta el Departament de Salut de la Generalitat a dotar Montcada i Reixac dels serveis sanitaris necessaris per a la població.

"Volem que la Generalitat doni compliment als compromisos que es va fixar a la disposició addicional de la Llei de pressupostos generals del 2017", ha explicat la regidora de Salut Pública, Mar Sempere. Aquests compromisos són reobrir el servei d'atenció continuada i d'urgències de 24 hores al CAP de Jaume I, la construcció d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP), restablir els serveis de ginecologia i de pediatria al CAP del centre i recuperar els horaris del servei d'oficina de farmàcia. També es preveu revisar i sol·licitar al Departament de Salut un servei d'emergències mèdiques adequat a les necessitats del municipi.

Com a primera acció, la comissió ha consensuat l'elaboració d'una diagnosi sobre l'estat de salut de la població i el mapa de recursos existents a Montcada i Reixac. Es demanarà oficialment informació al CatSalut i a l'Institut Català de la Salut, "per tal de comparar la situació local amb la resta de Catalunya i valorar quins àmbits requereixen d'una major atenció", ha indicat Sempere.

Sobre la composició de la comissió, el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, ha indicat que "ens agradaria incorporar-hi personal sanitari, ja que, conjuntament amb les persones usuàries, són les que estan patint les retallades en el sector".

Darrera actualització: 02.02.2018 | 14:34