L'estació Montcada-Ripollet tindrà accessos inferiors que connectaran Mas Rampinyo i Mas Duran

Dimecres, 10 de gener de 2018 a les 02:00

Aquest matí s'ha reunit per segona vegada la comissió de treball de millora de les estacions de tren de Montcada i Reixac.

La comissió de treball -integrada per tècnics de l’Ajuntament, Rodalies Catalunya Renfe i Adif- per treballar en els projectes de remodelació i millora de les estacions de tren de Montcada Bifurcació (línies 3, 4 i 7), Montcada i Reixac-Manresa (línies 4 i 7) i Montcada-Ripollet (línia 3), s'ha reunit aquest matí al consistori per segona vegada. A la trobada ha assistit una delegació municipal encapçalada per l'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. També han assistit el director de Rodalies Catalunya de Renfe, Félix Martín, el sotsdirector d’Estacions d’Adif a Catalunya, Armando Brigos, i el gerent de l'Oficina de Coordinació de Rodalies, Carlos Freire.

Durant la reunió, els responsables d'Adif i Renfe han presentat la proposta consensuada per a l’estació Montcada-Ripollet, que recull la demanda municipal de la darrera reunió de fer un pas soterrani que connecti el veïnat dels barris de Mas Duran i Mas Rampinyo, i que garanteixi la seva mobilitat. L'accés, que incorporarà ascensors i rampes, estarà ubicat a l'alçada del carrer Sant Ignasi. Aquest pas destinat a la ciutadania estarà separat del accés inferior dels usuaris del servei de Rodalies, que estarà dintre de la zona d'estació. La remodelació de l'estació també contempla el tancament perimetral de tota la zona, l'adaptació a normativa de 200 metres d'andanes, i la construcció de marquesines, escales i ascensors dintre de l'equipament.

L'actuació del pas de Sant Ignasi es farà en un projecte separat al de l'estació de Mas Rampinyo per tal de no endarrerir els terminis de licitació i execució de la intervenció, ja que el projecte ja està finalitzat. Les dues obres es solaparan i el pas inferior destinat al veïnat finalitzarà tres mesos després de la remodelació de l'estació. Els responsables d'Adif i Renfe han presentant també el cronograma de l'actuació que els representants municipals han valorat positivament. La previsió és que les obres de remodelació a l'estació comencin el proper mes de setembre i finalitzin l'octubre de 2019 i la construcció del pas destinat a la ciutadania estarà enllestida el gener de 2020. La comissió també s'ha compromès a que mentre no s'acabi la construcció dels pas inferior del carrer Sant Ignasi, la ciutadania compartirà el pas interior de l'estació amb els usuaris del tren.

Durant la trobada els tècnics de les empreses ferroviàries han presentat també una proposta per als dos passos a nivell de la linía R2, als carrers Bogatell i Pasqual, i que recullen passos separats per a vianants i vehicles. La previsió és que les obres podrien començar aquest any. La delegació d'Adif i Renfe també ha informat que a final d'any es farà la renovació de totes les tanques de línia R2, des del Rec Comtal fins a l’estació Montcada i Reixac, amb l'objectiu de millorar la seguretat.

Durant la reunió, l'alcaldessa també ha traslladat les queixes rebudes del veïnat del barri de Can Sant Joan en els darrers dies d'una forta olor a productes químics provinent de la zona de taller i magatzem a l'estació de Montcada-Bifurcació. Aquest capítol podria estar lligat amb l'abocament a la xarxa de clavegueram públic de productes que s'utilitzen per a la neteja dels trens. Els representants de Renfe i Adif s'han compromès a estudiar aquest fet i buscar solucions.

 

Darrera actualització: 10.01.2018 | 15:10