L'Ajuntament, satisfet per l'adjudicació de la redacció del projecte de soterrament de la línia de tren Barcelona-Portbou

Divendres, 2 de març de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut amb gran satisfacció la notificació del Ministeri de Foment en què informa de l'adjudicació del contracte de consultoria i assistència per a la redacció de l'estudi bàsic d'alternatives, projecte bàsic i projecte de construcció del tram entre Vallbona (Barcelona) i Montcada i Reixac de la línia ferroviària Barcelona - Portbou.

L'adjudicatària és l'empresa IDOM, encarregada també de la redacció del projecte del Tren d'Alta Velocitat (TAV) en el tram entre el Nus de la Trinitat i Montcada i Reixac -actuació que executa en el marc de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) IDOM-INTEMAC-, i que l'octubre de 2006 ja va presentar al Ministeri de Foment el Document Ambiental corresponent al projecte de soterrament de la línia Barcelona - Portbou.

La redacció de l'estudi bàsic, el projecte bàsic i el de construcció compta amb un pressupost base de licitació d'1,4 milions d'euros, i haurà d'estar enllestit en un termini màxim de 28 mesos.

En la seva notificació, l'Adif subratlla que l'anàlisi de les alternatives i el posterior desenvolupament de la solució escollida mitjançant la redacció dels projectes bàsics i de construcció "ha de realitzar-se en perfecta coordinació amb el projecte Nus de la Trinitat - Montcada i Reixac" del TAV. Per aquest motiu, l'Adif considera necessari que sigui la mateixa empresa la que s'encarregui dels projectes d'ambdues actuacions.

"El soterrament ja és un procés imparable, i només és qüestió de temps que esdevingui realitat. Des de l'Ajuntament, i amb el suport de la ciutadania, continuarem treballant per aconseguir que el projecte s'executi amb la màxima celeritat", afirma l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga.

Darrera actualització: 31.05.2018 | 13:51