Aprovat el projecte per dignificar les escales del Putxet

Dimecres, 28 de febrer de 2018 a les 00:00

L'actuació forma part dels 800.000 euros d'inversions per millorar la Muntanyeta de Can Sant Joan que el consistori dedica en el pressupost del 2017.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, per Junta de Govern Local, ha aprovat el projecte executiu per dignificar les escales del Putxet, a Can Sant Joan. Aquesta infraestructura està situada entre la plaça Bosc i el mirador de les Cultures, però el tram que s'arranjarà inicialment arriba fins al carrer Bosc. A hores d'ara, les escales es troben força degradades.

El projecte inclou fer una escala nova que ocupi tota l'amplada de l'espai on està construïda, eliminant-ne l'actual rampa, per tal d'aconseguir esglaons més amples. Es col·locaran baranes a banda i banda, il·luminació per bombetes led, un replà per a cadascun dels dotze habitatges que hi ha al llarg del tram d'escales –algunes entrades estan situades actualment a l'alçada dels esglaons i comporten dificultats de mobilitat– i se soterraran les línies elèctriques. El fet que les escales convisquin amb els accessos a habitatges provoca que l'obra sigui força complexa i que el seu pressupost de licitació se situï en 90.000 euros.

La millora de les escales del Putxet forma part de les actuacions que executarà l'Ajuntament a la Muntanyeta de Can Sant Joan mitjançant la Llei de barris, amb un total de 800.000 euros d'inversió durant 2017. El consistori n'aporta el 50% i la resta, la Generalitat. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha presentat recentment el projecte a l'AV de Can Sant Joan. "Acomplim el compromís de millora de la Muntanyeta, amb unes inversions acordades i consensuades amb el veïnat", ha expressat l'edil.

Darrera actualització: 28.02.2018 | 12:14