Reducció de les boques del contenidors soterrats d’orgànica per reduir el percentatge d’impropis

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament ha modificat el tamany de les boques dels 79 contenidors soterrats de matèria orgànica que hi ha al municipi per evitar l’augment incontrolat dels impropis.

L’augment incontrolat del nombre d’impropis als contenidors soterrats de fracció orgànica, detectat per l’AMB a través de les analítiques realitzades de forma periòdica per l’AMB de les diferents fraccions aportades a les plantes de tractament de residus, ha obligat a l’Ajuntament a modificar el tamany de les boques en aquests contenidors amb el distintiu marró.

Aquest increment de material d’impropis frega el 45% en el conjunt dels 79 contenidors soterrats de la fracció orgànica que hi ha al municipi, mentre que els mateixos contenidors de càrrega lateral -que són 45 unitats i ja disposaven d’aquesta reducció de la boca d’entrada per a les bosses- el nombre d’impropis és només del 5%.

El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, ha afirmat que “per al consistori és preocupant aquest augment d’impropis als contenidor de la fracció orgànica” i ha afegit que ”per aquest motiu hem decidit utilitzar aquest sistema pensat per, si es separa de manera correcta, introduir bosses de no més de 10 litres, amb l’objectiu d’evitar que s’hi dipositin tot tipus de residus al contenidor de l’orgànica”. Durant els propers dies s’instal·larà en aquests contenidors adhesius amb informació de la modificació realitzada.

La reducció de les boques dels contenidors soterrats s’ha efectuat durant aquest mes d’octubre per part de l’empresa prestadora del servei de recollida i passa dels 50 cm de diàmetre als 25 (els mateixos que ja tenen els contenidors d’orgànica de superfície) i que és suficient per a l’aportació de la fracció orgànica residencial.

Aquesta actuació està posant de manifest el baix índex de segregació de l’orgànica en alguns punts, que obligarà a realitzar noves accions encaminades a conscienciar a la ciutadania per tal d’aconseguir millor aquests nivells que marquen les directives europees per als propers anys.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 12:55