Primeres sancions per accions incíviques gravades per càmeres de vigilància a Montcada i Reixac

Dimarts, 26 de juliol de 2022 a les 12:00

L'Ajuntament ha iniciat l’expedient sancionador per les primeres accions incíviques enregistrades per les càmeres intel·ligents de videovigilància situades a les bateries de contenidors. Aquest sistema permet detectar l’abandonament d’objectes i identificar als infractors.

Els primers expedients sancionadors per abandonament de voluminosos a la via pública ja s'han tramitat després que les càmeres intel·ligents de videovigilància, situades a diferents bateries de contenidors del municipi, hagin enregistrat a persones abandonant voluminosos al carrer. Els infractors hauran de pagar una sanció econòmica, tipificada a l'Ordenança municipal d'entre 90 i 120 euros, per a aquestes accions incíviques.

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha afirmat que "tot i haver experimentat en els darrers mesos una certa millora en la recollida dels voluminosos, encara hi ha qui no respecta la convivència ni l'espai públic". El regidor també ha avançat que "ja s'han iniciat els tràmits per actualitzar l'Ordenança i incrementar aquest tipus d'infraccions per tal que se sancioni amb multes que poden arribar als 750 euros".

L'agreujament de les multes econòmiques se suma a les campanyes de conscienciació, la incorporació d'agents cívics i inspectors, l'ampliació de l'horari de la deixalleria, les millores en el servei de recollida i la implantació de càmeres intel·ligents com a mesures de la Regidoria de Serveis Municipals i Espai Públic per millorar la neteja i la bona gestió dels residus i per minimitzar i erradicar conductes que són nocives a escala social i sanitària.

El passat mes de juny es va aprovar la instal·lació de les càmeres intel·ligents de videovigilància, que detecten automàticament els objectes abandonats amb la finalitat de mantenir la lluita contra l'incivisme. "L'objectiu de les càmeres és de caràcter dissuasiu amb aquelles persones que no fan una correcta gestió dels residus", ha afirmat De la Torre i ha afegit que "aquestes persones amb la seva actitud incívica degraden la imatge de la nostra ciutat".

 

Darrera actualització: 26.07.2022 | 12:05