Inici de les obres a la vorera de la riera de Sant Cugat

Dimecres, 28 de juliol de 2021 a les 12:00

L’actuació, que millorarà la connexió dels barris de Terra Nostra i de la Font Pudenta amb el polígon de la Ferreria, s’allargarà durant dos mesos i suposarà una inversió de 520.000 euros que cofinancen l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i els gestors privats de la zona industrial.

  • El camí, de 1.600 metres de longitud i dos metres d’amplada, anirà en la gran majoria del seu recorregut en paral·lel a la calçada.
  • La urbanització d’aquest camí es completarà amb la instal·lació de fanals cada tretze metres, la xarxa de reg per degoter i mobiliari urbà.
  • Aquesta obra s’emmarca en el pla de modernització dels polígons de la Ferreria, Molí d’en Bisbe, Foinvasa i la Granja que també contempla una futura actuació que millorarà l’enllumenat públic.

La construcció d’una vorera a la riera de Sant Cugat, que millorarà la connexió dels barris de Terra Nostra i de la Font Pudenta amb el polígon industrial de la Ferreria, ha començat aquesta setmana. Aquest projecte resoldrà la transició entre la llera de la riera i la calçada del carrer Progrés, a la zona industrial, urbanitzant una vorera accessible que donarà continuïtat a la que ja existeix a l’avinguda de la Ferreria.

El camí, de 1.600 metres de longitud i 2 metres d’amplada, es construirà amb sauló sòlid emmarcat pel bordó existent i per un bordó de formigó prefabricat tipus tauló. La vorera anirà en paral·lel a la calçada excepte en el tram comprès entre els carrers de la Ceràmica i de l’Electrònica, que s’enretirarà per mantenir l’aparcament en bateria existent. Amb les terres resultants de l’excavació, s’aixecarà una mota que s’hidrosembrarà i es plantarà amb vegetació arbustiva i/o arbres de ribera. La urbanització d’aquest camí es completarà amb la instal·lació de fanals de 4 metres d’alçada cada tretze metres, la xarxa de reg per degoter i mobiliari urbà.

Aquesta actuació, amb un temps previst d’execució de dos mesos, ha estat redactada pel servei de Projectes i Obres de l’Ajuntament, s’ha adjudicat a l’empresa Contruccions Fertres per un import de 519.967 euros i està cofinançada entre el consistori, la Diputació de Barcelona i els gestors privats de la zona industrial.

El regidor de Mobilitat, Jaume Teixidó, ha destacat la importància d’aquesta intervenció i ha agraït la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona i dels gestors dels polígons per poder fer-la realitat. “Amb aquesta triple col·laboració, aconseguim millorar la connexió i integració de la zona industrial amb el veïnat, fet que afavorirà la mobilitat sostenible. A més, es crea un pas lúdic, molt més segur i amable, per als veïns, que segrega el carril bici i la zona de vianants”, ha dit l’edil.

La construcció d’aquesta vorera a la riera de Sant Cugat s’emmarca en el pla de modernització dels polígons que estan situats a la llera del riu Ripoll que també contempla una futura actuació que millorarà l’enllumenat públic als polígons de la Ferreria, Molí d’en Bisbe, Foinvasa i la Granja amb l’objectiu de garantir l’existència de punts lumínics a la zona industrial i, al mateix temps, una reducció del consum elèctric en un 30%.

Darrera actualització: 30.07.2021 | 11:11