El Ple aprova el projecte executiu definitiu i la proposta de contractació de les obres de la nova escola bressol municipal Can Sant Joan

Divendres, 22 de juliol de 2022 a les 00:00

La sessió plenària de juliol també va donar el vistiplau a l’expedient de contractació de la quarta fase d’ampliació de l’Institut escola El Viver.

El projecte executiu de la nova escola bressol municipal Can Sant Joan es va aprovar definitivament ahir dijous, dia 21, al Ple ordinari de juliol, així com l’expedient de contractació de per a l’execució de les obres, que pugen a 1,6 milions d’euros. El futur centre infantil, actualment situat en els baixos d’un edifici al carrer Font, quedarà integrat dins de l’Institut Escola El Viver, esdevenint així el primer complex educatiu públic de 0 a 16 anys de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Al juny de 2021, l’Ajuntament va aprovar un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per convertir El Viver en un centre educatiu que inclourà en un mateix espai tots els ensenyaments de 0 a 16 anys. Per poder fer realitat aquest projecte, el conveni contempla l’ampliació de l’actual edifici amb unes noves aules per als infants de 12 a 16 anys i la construcció d’una nova escola bressol, de 0 a 3 anys.

El projecte de l’escola bressol ha estat redactat per la Direcció de Serveis de l’Espai Públic, Projectes i Obres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en coordinació amb les regidories d’Educació i d’Obres i Projectes de l’Ajuntament, tenint també en compte les aportacions de les actuals direccions de l’escola El Viver i de l’escola bressol de Can Sant Joan. El cost de les obres, amb un termini d’execució de 12 mesos, és d’1.648.330 euros i l’Ajuntament avançarà els diners per a la construcció del nou equipament i s’encarregarà de la licitació, la redacció i l’aprovació del projecte, així com de la direcció de les obres. Posteriorment, la Generalitat farà una aportació de 1,48 milions, tot i que el consistori està negociant per ampliar el conveni per tal que la Generalitat es faci càrrec de tota la inversió.

L’accés de la futura escola bressol s’ubicarà a l’avinguda de la Unitat –entre el Casal de la Gent Gran Casa de la Mina i l’estadi de futbol- i es planteja d’una única planta a peu pla amb el pati, amb la cota a nivell de carrer per evitar problemes d’inundabilitat, amb accessos també des del Parc de les Aigües i des del propi centre El Viver. La proposta constructiva s’ha fet amb la vocació de fer un edifici singular i emblemàtic, altament eficient energèticament, utilitzant la fusta com a material principal. L’objectiu és que l’equipament ja es pugui utilitzar per al curs 2023-24.

D’altra banda, el Ple va aprovar també l’expedient de contractació per executar les obres de la fase quatre d’ampliació de l’Institut escola El Viver, per tal d’incrementar els espais del centre per continuar acollint línies d’ESO. El Viver es va convertir en el primer Institut escola públic de Montcada i Reixac i la primera promoció de primer d’ESO va entrar al curs 2019-2020.

Darrera actualització: 01.08.2022 | 08:54