Enllestits els dos projectes emmarcats en el Pla de modernització dels polígons industrials

Dimarts, 26 d'octubre de 2021 a les 09:00

Les actuacions, amb un pressupost total de 715.610 euros que s’ha finançat amb aportacions de la Diputació de Barcelona, els gestors privats i l’Ajuntament, han consistit en la construcció d’un nou passeig de vianants al polígon de la Ferreria i la millora de l’enllumenat públic en aquesta zona industrial, així com les de Molí d’en Bisbe, Foinvasa i la Granja.

  • La nova vorera, que té 1.600 metres de longitud i 2 metres d’amplada, ha tingut un cost de 558.474 euros i permet millorar la connexió dels barris de Terra Nostra i de la Font Pudenta amb la zona industrial i l’estació de tren de Santa Maria.
  • La segona actuació, amb un cost de 157.136 euros, garanteix l’existència de punts lumínics a les zonas industrials i, al mateix temps, una reducció del consum elèctric en un 30%. 

Les obres del nou passeig de vianants que s’ha construït al polígon de la Ferreria, en paral·lel a la riera de Sant Cugat, ja han finalitzat. Aquest projecte, amb un pressupost de 558.474 euros que ha estat cofinançat entre l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i la Junta de conservació del polígon de la Ferreria, permet millorar la connexió dels barris de Terra Nostra i de la Font Pudenta amb la zona industrial i l’estació de tren de Santa Maria de les línies R12 i R7. La vorera, de 1.600 metres de longitud i 2 metres d’amplada, va des del pont de ferro que hi ha a l’alçada del carrer Alzina fins al que hi ha a la Font Pudenta i compta amb un total de 160 columnes amb il·luminació led, així com un nou arbrat i bancs per seure. Aquest projecte tindrà una important incidència ambiental gràcies a la eficiència energètica de la seva nova il·luminació i a la millora de la mobilitat sostenible.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó, ha destacat durant la visita d’obres que es va fer el passat 14 d’octubre que el nou passeig al polígon de la Ferreria conjuga els interessos dels empresaris i els de l'Ajuntament. "Integrem l'ús diari que fan d'aquest passeig els treballadors del polígon i l'ús lúdic dels veïnat de Terra Nostra i Font Pudenta", ha dit Teixidó, qui també ha posat en valor l'estalvi del 30% de la factura elèctrica dels empresaris que suposa la instal·lació de llums led. Segons el regidor d'Urbanisme, Jordi Sánchez, l'actuació ha servit "per dignificar l'entorn i alhora permetre un canvi de mobilitat, del qual es beneficiaran tant els treballadors, com els alumnes de l'INS La Ferreria, que també disposen de la xarxa ciclable".

Aquesta actuació és una de les dues que s’incloïen al Pla de modernització dels polígons industrials del municipi. El segon projecte, que també s’ha executat a les darreres setmanes amb un pressupost de 157.136 euros, ha consistit en la millora de l’enllumenat públic als polígons de la Ferreria, Molí d’en Bisbe, Foinvasa i la Granja amb l’objectiu de garantir l’existència de punts lumínics en aquestes zones industrials i, al mateix temps, una reducció del consum elèctric en un 30%. L'alcaldessa, Laura Campos, ha destacat que aquest Pla de modernització dels polígons que s'impulsa des del govern local servirà "per atraure inversions al municipi i generar així activitat econòmica que reverteixi en més prestacions per a la ciutadania".

El cost total d’aquestes dues accions ha suposat una inversió de 715.610 euros que s’han finançat a tres bandes amb les aportacions de la Diputació de Barcelona, els gestors privats dels polígons i l’Ajuntament.

Darrera actualització: 26.10.2021 | 12:42