L’Ajuntament proposa baixar les cotes de la llosa al projecte bàsic del soterrament

Dimecres, 22 de maig de 2019 a les 14:00

La comissió tècnica, que assegura que els treballs per al soterrament de la línia R2 avancen a bon ritme, ja ha fixat la propera reunió per al proper 10 de juliol.

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) s’ha compromès a estudiar la proposta municipal sobre el nivell de la llosa per al projecte del soterrament de la R2 a Montcada i Reixac. El consistori ha lliurat a l’Adif una proposta de seccions del projecte baixant les cotes de la llosa per tal que sigui un pla continu entre carrers. Aquest ha estat el principal tema que es va tractar ahir a la sisena reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament de l’R2, que va tenir lloc a les dependències del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

A la reunió van assistir representants del Ministeri de Foment, de l’Adif, de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de l'Aigua i la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat, a més dels tècnics de la unió temporal d’empreses, que s’encarrega de la redacció de l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu del soterrament de la R2. Per part del consistori montcadenc hi van assistir l’alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la coordinadora de l’Àrea Territorial, Marta Bunyesch. Campos ha valorat la reunió com “molt positiva perquè cada dia veiem més a prop que el projecte estarà enllestit en breu”. Per la seva banda, Jordi Sánchez ha afirmat que “el Ministeri i Adif estan complint els terminis i això és molt bo per a Montcada”.

Durant la trobada, el director de Projectes d’Adif, Juan Carlos Monge, va confirmar que els treballs avancen a bon ritme i que la data fixada per a la finalització de la redacció del projecte bàsic continua sent el mes de juny. Monge també va explicar tota la tramitació administrativa que han de fer les diferents administracions per tal d’aprovar el projecte bàsic. Per la seva banda, Daniel Fernández, el catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i expert en hidrologia contractat per Adif, va confirmar que les mesures correctores que s’aplicaran durant l’actuació permetran la correcta circulació de les aigües freàtiques entre les dues bandes de la infraestructura ferroviària.

A la trobada també es va presentar la proposta per a la futura estació de tren de Montcada i Reixac de l’R2, que s’ubicarà prop del carrer Guadiana. El representant d’Adif va avançar que abans de la propera reunió de la comissió de seguiment es farà una altra reunió específica amb els tècnics que estan redactant el projecte de l’estació.

Darrera actualització: 23.05.2019 | 10:02