Reunió al Teatre municipal per informar sobre la campanya d’inspeccions d’edificis i habitatges que realitzarà Adif

Dijous, 26 de maig de 2022 a les 00:00

Representants i tècnics municipals es van reunir ahir amb el veïnat de la zona centre de Montcada i Reixac per informar-los sobre la campanya d’inspeccions d’edificis i habitatges a les zones properes a l’R2 que realitzarà Adif. El consistori ja va realitzar les setmanes passades trobades informatives amb el veïnat dels barris de Can Sant Joan i La Ribera.

Un total de 250 persones va assistir ahir a la reunió informativa, organitzada pel consistori per explicar la campanya que ha iniciat l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per inspeccionar els edificis i habitatges situats al voltant de l’R2 per comprovar el seu estat abans que s’inicien les obres del soterrament de la línia ferroviària. A la trobada d’ahir van assistir l’alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyats per la coordinadora de l’Àrea Territorial del consistori, Marta Bunyesch. Els representants municipals van informar sobre aquesta campanya d'inspeccions, que té per objectiu analitzar l'estat actual dels habitatges, edificacions singulars i edificis industrials, i sobre els dos mètodes constructius que s’utilitzaran per fer el soterrament al municipi.

Els inspeccions les realitzarà l’empresa l'empresa especialitzada TÜV SÜD, contractada per Adif, i que s'inicia al barri de Can Sant Joan, seguirà per La Ribera i finalitzarà a la zona centre. Durant un termini de 6 mesos, s'inspeccionaran aproximadament 250 habitatges de 71 edificis plurifamiliars, 13 edificacions singulars (com la Casa de les Aigües, l'Ajuntament o el Centre d'Atenció Primària), 58 habitatges unifamiliars i 19 edificis industrials.

El procés s'iniciarà amb el contacte per part del personal de l’empresa amb els presidents de les comunitats i propietaris i a qui enviaran cartes informatives explicant els treballs a fer. Una vegada lliurades, es començaran a realitzar en primer lloc les inspeccions en façanes i zones comunes, els informes de les quals se'ls remetran als presidents de comunitat. Finalitzades les inspeccions de façanes i zones comunes, l'empresa TÜV SÜD col·locarà un avís a la zona comunitària indicant el nombre d'habitatges interiors a inspeccionar perquè s'inscriguin els veïns i proporcionin les seves dades.

L’empresa definirà els habitatges interiors a inspeccionar. L’empresa informarà als veïns, els sol·licitarà que les tornin signades concedint l'accés abans de realitzar la revisió. Un cop signada la carta es realitzarà la inspecció dels interiors sol·licitant als veïns que signin el croquis d’inspecció al finalitzar la visita. Es realitzaran els informes de cada habitatge inspeccionat i, en aquest cas, se'ls farà arribar còpia als propietaris corresponents. El personal que farà les inspeccions anirà degudament acreditat.

 

 

 

Darrera actualització: 26.05.2022 | 10:50