Les Jornades pel soterrament se centraran en el contingut del projecte

Dimarts, 30 de març de 2021 a les 00:00

Els propers 13 i 15 d’abril el Teatre Municipal acollirà dues conferències sobre el contingut del projecte del soterrament de l’R2 a Montcada i Reixac. L’acte serà presencial i també serà retransmès per www.montcada.cat i www.laveu.cat.

L’Ajuntament i la Taula del soterrament -integrada per tots els grups municipals, partits polítics, tècnics municipals i representants  de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total- organitzen una altra edició de les Jornades pel soterrament, que tindran lloc el propers 13 i 15 d’abril, a les 19h, al Teatre Municipal. Enguany estan previstes dues xerrades sobre el contingut del projecte del soterrament de l’R2 i la seva execució, després que l’any passat es van haver de suspendre les Jornades amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

La primera conferència, que es realitzarà el 13 d’abril, anirà a càrrec de Juan Carlos Monge, sotsdirector de Projectes d’Obra Civil de la Direcció de Projectes de la Xarxa Convencional de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), i de Daniel Jiménez, redactor del projecte del soterrament de l’R2. Els representants d’Adif informaran sobre l’estat del projecte constructiu, que es podria adjudicar abans d’acabar l’any, i sobre els terminis previstos per a l’execució de les obres.

La segona xerrada, que tindrà lloc el 15 d’abril, la farà  el coordinador de Rodalies, Pere Macías, que informarà sobre el contingut del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, que es va aprovar el passat mes de desembre i que afecta diferents infraestructures ferroviàries del municipi. Entre les actuacions incloses al Pla es troba el soterrament de l’R2, però també la construcció d’un túnel sota el Turó per fer un nou ramal de l’R4 entre l’estació de Torre Baró i la Cerdanyola, amb l’objectiu de reduir el temps del recorregut entre Barcelona i Manresa i que implicaria una reducció de la freqüència de pas dels trens a les estacions de Can Sant Joan, Montcada Centre i Terra Nostra. El consistori ja ha mostrat la seva oposició frontal a aquest projecte. El Pla de Rodalies també inclou el desdoblament de l’R3 al seu pas per Mas Rampinyo, que suposaria duplicar les vies al seu recorregut pel municipi i la construcció d’un nou pont sobre el Ripoll.

Les dues conferències previstes es realitzaran els dies 13 i el 15 d’abril, a les 19h, de forma presencial al Teatre Municipal, que tindrà un aforament limitat a causa de les mesures restrictives per la Covid-19. Els organitzadors recomanen fer inscripció prèvia al correu soterrament@montcada.org. Les dues xerrades també seran transmeses en directe per www.montcada.cat i www.laveu.cat.

D’altra banda, els membres de la Plataforma faran difusió les Jornades del soterrament a diferents carpes informatives que s’ubicaran pel municipi. Aquests punts informatius, on hi haurà informació del projecte i de la reivindicació històrica, estaran situats els propers dies 6 d’abril i 7 d’abril a Can Sant Joan i Montcada Nova, de 10 a 12h, i els dies 8 i 9 a Montcada Centre i La Ribera, de 16 a 18h.

Darrera actualització: 31.03.2021 | 08:50