L’Ajuntament i la Plataforma anuncien mobilitzacions si l’Estat no accelera de forma imminent el projecte de soterrament

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 14:00

Aquest divendres s’ha fet l’homenatge a la víctima 176 de les vies de tren de Montcada i Reixac, que va morir ahir dijous al pas a nivell del carrer Pasqual.

  • L’Adif i el Ministeri de Foment van comunicar a final d’agost que el darrer tràmit abans de la licitació del projecte veuria la llum de forma imminent, però encara no s’ha tramitat.
  • L’Ajuntament i la Plataforma reclamen la intensificació de les mesures de seguretat al voltant de les vies de tren mentre no se soterrin.

La lentitud de l’Adif i del Ministeri de Foment per aprovar el projecte de soterrament de l’R2 és del tot inadmissible’ ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos, durant l’homenatge a la víctima 176 de les vies de tren a Montcada i Reixac, que s’ha celebrat aquest divendres, 1 d’octubre, a la Cruïlla del Soterrament –entre Colon i Bogatell–, a càrrec de l’Ajuntament i la Plataforma Soterrament Total. Una persona va morir la tarda d’ahir dijous, 30 de setembre, atropellada per un tren al pas a nivell del carrer Pasqual. L’acte ha consistit en un minut de silenci i la col·locació de clavells blancs a l’escultura situada a la Cruïlla del Soterrament, en record a la víctima.

Aquesta mort arriba en un moment cabdal del projecte; mai havíem estat tant a tocar del soterrament, això és una realitat, però arriba massa tard, 40 anys, i la tramitació final està trigant massa’, ha indicat l’edil, tot recordant que a final d’agost, l’Adif va aprovar definitivament el projecte i havia de preparar un expedient informatiu per traslladar-lo al Consell de Ministres, un tràmit necessari per aprovar la despesa perquè supera els 12 milions d’euros. ‘Aquest darrer pas havia de ser imminent però ja fa un mes que esperem, un mes de converses, un mes perdut i una nova víctima; hem tingut molta paciència, massa’, ha indicat Campos, qui ha avançat que si continuen les dilacions ‘Montcada i Reixac tornarà a sortir al carrer per fer sentir les nostres veus i per cridar prou ben alt i fort’.

En nom de la Plataforma, Elisa Riera ha parlat de la necessitat de millorar la seguretat al voltant de les vies de tren, indicant que ‘volem creure que el projecte tira endavant, però mentrestant cal dotar de més seguretat els passos a nivell; l’Ajuntament i la Plataforma fem tot el possible per accelerar les millores, però no podem esperar més’.

Darrera actualització: 01.10.2021 | 14:21