L’Ajuntament celebra la reactivació de la plataforma Tracte Just Soterrament Total

Dimecres, 25 de setembre de 2019 a les 00:00

La Taula del soterrament s’ha tornat a trobar aquest matí per primer cop després del període estival. Durant la reunió d’avui el representants de la plataforma ciutadana Tracte Just Soterrament Total han anunciat que el col·lectiu ciutadà reprèn la seva activitat.

Els membres de la plataforma han explicat que faran una crida a totes les entitats del municipi per tal d’elaborar un pla de treball i mantenir viva la reivindicació del soterrament. Els integrants de la Taula han mostrat la seva satisfacció per la decisió del col·lectiu ciutadà, que estava inactiu des del passat mes de febrer.

Durant la trobada, l’alcaldessa, Laura Campos, ha informat al grup del contingut de la darrera reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament, que va tenir lloc el passat 19 de setembre a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa ha explicat el procediment administratiu que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha de realitzar durant els propers tres mesos per tal d’aprovar definitivament el projecte bàsic i, paral·lelament, el projecte executiu del soterrament de la R2 al seu pas pel municipi. Campos ha comentat que la redacció del projecte s’ha allargat sobretot perquè Adif està acceptant moltes de les propostes dels tècnics municipals.

Davant la preocupació que han manifestat els integrants de la plataforma sobre la manca de pressupostos generals de l’Estat, que haurien de contemplar una partida per a l’execució de les obres, l’alcaldessa ha afirmat que “estem a l’espera de la reunió urgent que hem demanat amb el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, per tal que busquin les fórmules econòmiques que garanteixin l’inici d’obres durant el segon semestre del 2020”. D’altra banda, a la trobada també s’ha informat que el consistori ja està treballant en un gran acte festiu i reivindicatiu que es farà a finals de novembre per continuar amb la reclamació històrica.

A la reunió també s’ha informat que en breu es farà públic el número de compte corrent solidari per al soterrament. L’objectiu de la creació d’aquesta caixa de resistència és que la població pugui fer aportacions solidàries per fer front a les sancions econòmiques que van patir dos integrants de la plataforma ciutadana per participar en un acte reivindicatiu del soterrament i fer previsió d’altres que puguin arribar.

 

Darrera actualització: 25.09.2019 | 11:26