El soterrament de l'R2 de Montcada i Reixac tindrà una partida específica als Pressupostos Generals de l’Estat

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 13:15

La partida ha estat creada després de la insistència municipal al Ministeri de Foment per tenir una dotació pressupostària individualitzada per al projecte del soterrament de Montcada i Reixac.

El consistori ha manifestat la seva satisfacció per la incorporació d’una partida específica al soterrament de Montcada i Reixac als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2021. Per primer cop, el Ministeri de Foment ha creat una partida específica per a la futura infraestructura, que estarà dotada amb 8 milions d’euros.

Des que es va publicar l’esborrany dels Comptes Generals, i tot i tenir el compromís estatal, l’Ajuntament havia reclamat amb insistència aquesta partida individualitzada amb una consignació econòmica fora de la partida genèrica d’inversions a Rodalies dels PGE. Des d’aquest moment el consistori va realitzar diferents i constants gestions amb altes instàncies del Ministeri de Foment i Adif. L’equip de govern també va consensuar una esmena transaccional que va presentar el grup parlamentari d’ERC demanant la creació d’una partida específica per a Montcada i Reixac, que finalment ha estat acceptada pel PSOE, Unidas Podemos, En Comú Podem, Galicia en Común i ERC, i que va ser aprovada el passat 1 de desembre per tots els partits que han donat suport als PGE.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha mostrat la seva satisfacció i ha afirmat que “ja era hora una bona notícia per al municipi en aquest any tan complex”. Campos ha destacat aquesta fita “perquè per primer cop a la història els PGE inclouran un projecte d’inversions específic per al soterrament” i ha afegit que “això ens permetrà fer un seguiment del projecte amb garanties i transparència de l’execució del projecte”. L’alcaldessa ha volgut destacar que “han estat setmanes mol intenses de gestions i reunions amb diferents organismes i administracions per tal que els pressupostos incorporessin una partida individualitzada de Montcada i Reixac”. Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “estem contents amb la creació d’aquesta partida que per fi té com a nom i cognoms el soterrament de l'R2 a Montcada i Reixac i ens permet donar un pas més en aquest objectiu col·lectiu”.

Els representants municipals han traslladat aquesta informació a la reunió d’avui amb la Taula del soterrament. Els membres del grup d’aquest grup de treball, integrat per partits polítics i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, han mostrat també la seva satisfacció i han afirmat que “aquesta bona notícia és un premi a la feina realitzada”. Els representants de la Taula del soterrament han reiterat el seu suport al consistori i han encoratjat a continuar treballant per aconseguir que el soterrament sigui aviat una realitat. Actualment, el projecte del soterrament de l'R2 està en procés de supervisió i està previst que s’aprovi de forma definitiva el primer trimestre del 2021.

Darrera actualització: 03.12.2020 | 13:15