El projecte constructiu del soterrament podria estar aprovat definitivament a final d’any

Dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 12:30

El consistori ha informat sobre les novetats de la darrera reunió de la Comissió tècnica del projecte a la primera trobada amb la Taula del soterrament, que ha tingut lloc aquest matí i que no s’havia reunit des del passat mes de febrer a causa de la crisi sanitària.

L’alcaldessa, Laura Campos ha informat a la Taula del soterrament del contingut de la trobada del passat 16 de setembre que l’Ajuntament va mantenir amb representants e l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la UTE d’empreses que redacten els projectes bàsic i constructiu.

L’alcaldessa ha explicat que Adif, tot i la situació generada per la pandèmia, ha continuat avançant amb la redacció del projecte i amb la tramitació administrativa del document. Campos ha avançat que la previsió del gestor ferroviari és aprovar definitivament el projecte, que es troba en fase de supervisió tècnica, abans que finalitzi l’any o a principi del 2021. El document ja ha passat el període d’informació pública d’ocupació de terrenys per a l’execució des obres i no ha rebut cap al·legació.

Campos també ha explicat als membres de la Taula que Adif ha incorporat gran part de les propostes presentades pel consistori a la redacció del projecte de la futura estació de Montcada i Reixac. En aquest sentit, l’alcaldessa ha avançat que l’agència de desenvolupament urbà Barcelona Regional i els tècnics municipals es tornaran a reunir la propera setmana amb Adif per ultimar els detalls del projecte.

Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha comentat que el gestor ferroviari ha previst la construcció de pous per connectar les aigües freàtiques a la sortida del túnel de Vallbona com a mesures correctores. Adif va confirmar que aquestes construccions no condicionaran l’inici de les obres del soterrament al tram de Montcada i Reixac

L’Ajuntament continua a l’espera de rebre resposta a la petició de reunió amb el Ministeri de Foment, per tal que confirmi que els Pressupostos Generals de l’Estat del 2021 incorporin una partida econòmica per tal de licitar i executar l’obra. La Comissió tècnica del soterrament es tornarà a reunir el proper 22 d’octubre.

Darrera actualització: 05.10.2020 | 12:01