L’Ajuntament denuncia l’obertura d’un expedient sancionador contra dos membres de la Plataforma Tracte Just

Divendres, 13 de setembre de 2019 a les 00:00

Els fets que denuncia el departament d’Interior es remunten al 14 de setembre de 2018, quan prop d’un centenar de veïns es van concentrar sobre les vies de l’R2 per exigir el soterrament de la línia després de la mort de dues persones.

Després de fer-se pública l’obertura d’un expedient sancionador, per part de la Direcció General de Seguretat del departament d’Interior, contra dues persones vinculades a la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha volgut denunciar els fets assegurant que es tracta d’una mesura injusta i intimidadora que amenaça el dret de manifestació. “Des de l’Ajuntament considerem molt injust que una protesta ciutadana que sempre ha reivindicat les seves idees de manera pacífica pugui acabar amb sancions. Creiem que es tracta d’una acció més que desproporcionada, on dues persones han estat arbitràriament sancionades sense que se’ls exigís cap mena d’identificació. Tot plegat suposa un greu atac contra el dret de manifestació i una mesura que busca intimidar la població”, ha afirmat. Campos també ha avançat que des del consistori s’està estudiant com donar assistència i suport a les persones afectades.

La denúncia del departament d'Interior es remunta als fets del passat 14 de setembre de 2018, quan un centenar de veïns de Montcada i Reixac van protestar sobre les vies de la R2, a l'altura del carrer Bogatell, en protesta per la mort de dues persones que havien estat envestides per un tren les setmanes anteriors. Entre els manifestants es trobaven les dues persones contra les quals s’ha obert l’expedient sancionador i que en el moment de la protesta sostenien una pancarta reivindicant el soterrament de l’R2. Es tracta d’Antoni Mollet, exportaveu de la Plataforma Tracte Just, i de Miguel Escalona, a qui se’ls acusa d’una infracció greu per intrusió en infraestructures o instal·lacions en què es presten serveis bàsics.

Darrera actualització: 13.09.2019 | 11:34