Adif comença les obres d’ampliació de la zona de vianants del pas a nivell del carrer Bogatell mentre no s’inicien les obres del soterrament

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 12:00

El gestor ferroviari ha començat aquesta setmana els treballs previs per a la remodelació del pas a nivell de l’R2, ubicat al carrer Bogatell, i que suposarà l’ampliació de la zona de pas destinada als vianants. L’actuació serà temporal fins que es faci el soterrament de l’R2.

Adif ha comunicat al consistori que ha iniciat les obres d’ampliació de la zona de vianants del pas a nivell de l’R2 del carrer Bogatell. Després de diverses reclamacions realitzades per l’Ajuntament i per la Plataforma Tracte Just Soterrament Total per millorar la seguretat dels vianants a causa de la proximitat amb el trànsit de vehicles mentre no se soterri l’R2, Adif va accedir a la demanda i ampliarà l’actual pas de vianants d’1’20 metres, que arribarà als 2,50 metres. Aquesta intervenció de l’amplada de la zona de vianants implicarà l’enderroc d’un petit tram dels mur del parc de la plaça Lluís Companys i del tancat del carrer Colon i afectarà diferents subsistemes d’infraestructura i energia de la línia ferroviària. La previsió del gestor ferroviari és que les obres estiguin enllestides a final del proper mes de gener.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha manifestat la seva satisfacció per l’inici de les obres i ha afirmat que “aquesta actuació permetrà millorar la seguretat dels centenars de persones que cada dia han de creuar aquest punt tan perillós”. El consistori va acceptar la proposta realitzada per Adif, després de descartar l’opció de la remodelació total del pas a nivell que implicaria unes obres de dos anys de durada i que el pas s’hauria d’adaptar a la normativa actual i, per tant, que les senyals acústiques estarien sonant constantment mentre les barreres estan baixades, provocant moltes molèsties al veïnat. Campos ha afegit que “per a nosaltres aquesta intervenció era molt important mentre no s’inicien les obres del soterrament, que suposaran l’eliminació d’aquest punt negre i la supressió de les vies en superfície, que provocaran un abans i un  després de Montcada i Reixac”.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 13:06