COMENÇA

Les jornades del soterrament 2023 han finalitzat amb la mirada posada en la nova etapa que començarà un cop se soterri l’R2 al municipi, donat que les obres del projecte clau per a la cohesió territorial i social de Montcada i Rexac cada cop són més a prop. ‘Comença’ és el lema de la nova acció informativa a la via pública.

Comença una ciutat cohesionada, amb nous espais de passeig, culturals, un nou eix comercial... en definitiva, una ciutat amb futur i plena d’oportunitats

#començamontcadaireixac

La campanya ‘Comença’ es pot veure als elements de mobiliari urbà del municipi, així com en anuncis de La Veu de Montcada i Reixac.

UNA REIVINDICACIÓ HISTÒRICA

Després de més de 30 anys de reivindicacions per part de l’Ajuntament i la ciutadania de Montcada i Reixac, per fi  el Consell de Ministres ha aprovat l'autorització per a la despesa del projecte del soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi. El Govern central destina 464 milions d’euros per al soterrament i la nova estació de Montcada i Reixac, amb consignació pressupostària completa i anual recollida als Pressupostos Generals de l'Estat. Durant més de dècades, Montcada i Reixac ha exigit el soterrament d’unes vies de tren que, més enllà de dividir i  fracturar la ciutat i, ha segat la vida de 176 persones.

Gràcies a la feina conjunta realitzada per consistori, representants polítics, la plataforma Tracte Just Soterrament Total i ciutadania i a la constància durant anys, finalment, el soterrament serà una realitat i ja no hi ha punt de retorn. L’actuació que permetrà el soterrament més de 5 quilòmetres de vies al municipi i cohesionar el municipi territorial i socialment. A més, el soterrament implica una millora de les infraestructures ferroviàries metropolitanes i de Catalunya.

#adeuvies #benvingutsoterrament

JORNADES 2023
A VISTA D'OCELL
NOTÍCIES
 • L'alcaldessa presenta l'estudi sobre l'impacte de les infraestructures a Montcada i Reixac, a la Casa de les Aigües
  Dilluns, 13 de març de 2023
  Montcada i Reixac diu prou i exigeix el reconeixement de la seva singularitat per afrontar l’impacte de la sobrecàrrega d’infraestructures

  El municipi reclama un marc normatiu que reconegui l’impacte econòmic, social i urbanístic de l’esquarterament del territori i li aporti els recursos econòmics necessaris per millorar la qualitat de vida a la ciutat.

 • Pas a nivell de la línia R2, situat al carrer Pasqual
  Dimecres, 8 de febrer de 2023
  “Recta final del soterrament abans de l’inici de les obres”

  La Taula del soterrament ha celebrat que el soterrament de la línia de França hagi entrat en una nova fase. Un total de quatre consorcis d’empreses s’ha presentat per a l’execució de les obres de l’R2, que preveu la construcció de la nova estació soterrada i el soterrament de les vies al tram Montcada i Reixac-Vallbona.

 • És la segona vegada que Adif licita les obres.
  Dijous, 22 de desembre de 2022
  Adif licita el soterrament de l’R2

  Satisfacció municipal després que Adif hagi confirmat a l’Ajuntament de Montcada i Reixac que ja s’han licitat les obres del soterrament de la línia R2 i que s’ha publicat al BOE. Les obres podrien estar adjudicades a l’estiu del 2023.

 • Vies de tren de l'R2 al centre de Montcada i Reixac
  Dilluns, 5 de desembre de 2022
  El Consell de Ministres autoritza la despesa per la licitació el soterrament de l’R2 per 621 milions d'euros

  Aquesta xifra suposa un increment del 33% respecte el preu de la licitació anterior. L'Adif va aprovar el 29 de novembre passat l'autorització de la despesa per fer possible aquest projecte, reivindicació històrica de Montcada i Reixac.

Més notícies (Hemeroteca)
ALS MITJANS

NACIÓ DIGITAL

Quatre consorcis de 15 empreses es presenten a la licitació del soterrament de les vies a Montcada i Reixac

LA VEU

Quatre consorcis d’empreses opten a fer les obres del soterrament de l’R2

LA VEU

Adif licita el soterrament de l’R2

RÀDIO SABADELL

El Consell de Ministres autoritza la licitació de les obres del soterrament de la R2 a Montcada.

NACIÓ DIGITAL

El govern espanyol actualitza la licitació pel soterrament de les vies del tren a Montcada.

EL PUNT AVUI

Autoritzat el contracte per soterrar l’R2 a Montcada per 621 milions

CADENA SER

El projecte de soterrament del tren a Montcada s'encareix un 33%.

LA VEU

El Consell de Ministres aprovarà dimarts la licitació de les obres del soterrament de l’R2.

EL PERIÓDICO

Llum verda al soterrament de l’R-2 de Rodalies a Montcada i Reixac.

EL PUNT AVUI

El cobriment de vies a Montcada trigarà per la pujada dels preus.

VÍDEOS
PUBLICACIONS