Gran resposta de la ciutadania a la campanya solidària amb Ucraïna

Dimarts, 15 de març de 2022 a les 00:00

La iniciativa impulsada per Protecció Civil, Montcada Solidària, SOS Montcada, Tropezando con Suerte i La Unió, amb el suport el departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament, ha recollit gairebé quatre tones de material.

  • Segons les dades proporcionades pels organitzadors, la ciutadania ha aportat 1.899 kilograms d’aliments, 993 kg de productes d’higiene, 542 kg de material sanitari i 347 kg de roba.
  • A partir d’ara, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament recomana que es prioritzin les aportacions econòmiques abans que les donacions de material, que genera moltes dificultats per al seu transport.

La campanya impulsada per cinc entitats del municipi -Protecció Civil, Montcada Solidària, SOS Montcada, Tropezando con Suerte i La Unió de Mas Rampinyo- amb el suport del departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament ha rebut un gran resposta per part de la ciutadania. Segons les dades proporcionades pels organitzadors, s’han recollit gairebé quatre tones de material: 1.899 kilograms d’aliments, 993 kg de productes d’higiene, 542 kg de material sanitari i 347 kg de roba. El personal de Protecció Civil ha estat l’encarregat de recollir les donacions dels diferents punts habilitats al municipi, entre els que hi havia quatre equipaments cedits per l’Ajuntament –la Casa de la Vila i els centres cívics Can Cuiàs, l’Alzina i la Ribera–, classificar els productes i traslladar-los fins a la nau de la Coordinadora Operativa d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya, a Sant Fost de Campsentelles. Des d’aquí, tot el material sortirà en direcció a Ucraïna en coordinació amb el Consolat d’aquest país a Barcelona.

El regidor responsable de l’àmbit de Cooperació i Desenvolupament, Juan Carlos de la Torre, ha agraït la contribució i dedicació dels voluntaris i voluntàries de Protecció Civil i de les diferents entitats solidàries a l’hora de coordina una campanya que ha tornat a demostrar, segons ha dit, “la capacitat de la ciutadania de Montcada i Reixac d’organitzar-se per donar resposta a les situacions d’emergència i la seva solidaritat amb el poble Ucraïnès amb una important recaptació de material de primera necessitat en un temps record".

A partir d’ara, i seguint les directrius que han dictat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i la Federació de Municipis de Catalunya relacionades amb les accions de solidaritat amb la població civil d’Ucraïna, l’Ajuntament de Montcada i Reixac recomana a la ciutadania que prioritzi les aportacions econòmiques abans que les donacions de material. La gran onada de solidaritat que s’ha produït des de l’atac militar de Rússia que es va iniciar el passat 24 de febrer, ha provocat la recopilació de gran quantitat de material a tot el territori català genera moltes dificultats per al seu transport en relació amb el cost i el temps. Per tant, es recomana a la ciutadania que prioritzi les aportacions econòmiques en alguns d’aquests comptes bancaris, vinculats al FCCD:

BBVA, codi IBAN:  ES91 0182 6035 4102 0160 8531
CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Darrera actualització: 15.03.2022 | 11:37