Campanya solidària per enviar material a Ucraïna

Dijous, 3 de març de 2022 a les 13:30

Aquesta iniciativa l’impulsen cinc entitats del municipi -Protecció Civil, Montcada Solidària, SOS Montcada, Tropezando con Suerte i La Unió de Mas Rampinyo- amb el suport del departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament.

  • Les donacions es podran fer fins al divendres 11 de març i es lliuraran a la Coordinadora Operativa d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya que les faran arribar al Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.
  • Els punts de recollida seran quatre equipaments municipals -Casa de la Vila i els centres cívics Can Cuiàs, l’Alzina i la Ribera-, així com les seus de La Unió de Mas Rampinyo i de Protecció Civil.
  • Els productes prioritaris per fer front a aquesta emergència humanitària són aliments de llarga durada, material relacionat amb la higiene femenina i infantil i medicaments.

Protecció Civil, Montcada Solidària, SOS Montcada, Tropezando con Suerte i La Unió de Mas Rampinyo han impulsat amb el suport del departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament una campanya de recollida de material que es destinarà a la població civil d’Ucraïna. Les donacions es podran fer fins al divendres 11 de març i es lliuraran a la Coordinadora Operativa d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya que les faran arribar al Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.

Com a punts de recollida, l’Ajuntament ha cedit quatre equipaments municipals -Casa de la Vila (Major, 32) i els centres cívics Can Cuiàs (Geranis, s/n), l’Alzina (Núria, 73) i la Ribera (Llevant, 10)-, en el seu horari habitual d’obertura. També es podrà portar material a les seus de La Unió de Mas Rampinyo (Av. Catalunya, 16), de 17.30 a 20.30h durant els dies laborables, i de Protecció Civil (Viver, s/n), que gestionarà tot el material i serà un punt permanent de recollida de dilluns a diumenge, de 10 a 14h i de 15 a 19h.

Els productes prioritaris per fer front a aquesta emergència humanitària són aliments de llarga durada (llet en pols, cafè, cacau, xocolata...); material relacionat amb la higiene femenina i infantil (compreses i bolquers); i medicaments de primers auxilis, així com analgèsics i antipirètics.

Juan Carlos de la Torre, regidor de l’àmbit de Cooperació i Solidaritat, ha expressat el suport total de l’Ajuntament a aquesta campanya que “demostra, una vegada més, la solidaritat de la ciutadania de Montcada i Reixac i la capacitat d’organitzar-se per donar resposta a situacions d’emergència, a més de ser un clam en contra de la guerra i la vulneració dels drets de les persones”. De la Torre ha comparat la situació d’Ucraïna amb altres territoris com Síria, Palestina, Etiòpia o el Iemen “on la població civil pateix les conseqüències de visions imperialistes i colonialistes, forçant a la gent a fugir del horror de les bombes i la misèria i on la solidaritat és, moltes vegades, l’únic recurs davant l’immobilisme dels governs”.

Els organitzadors d’aquesta campanya han fet una crida perquè els centres educatius i les farmàcies s’hi sumin a aquesta iniciativa solidària i també demanen a totes les entitats del municipi que ajudin a fer-ne una difusió.

Darrera actualització: 03.03.2022 | 13:58