L’Ajuntament concedirà beques per promoure l’activitat esportiva d’infants i joves d’entorns vulnerables

Divendres, 23 de juliol de 2021 a les 10:00

Hi opten els infants dels Jocs Escolars i els menors de 21 anys que participin a cursos de la Regidoria d’Esports o que facin esport federat no professional a Montcada i Reixac.

Els interessats hauran de fer els tràmits preferentment per via telemàtica i per a les atencions presencials, caldrà cita prèvia.

  • El termini per demanar els ajuts anirà de l’1 al 30 de setembre 
  • El nivell esportiu, el nivell econòmic, la situació d’atur o pertànyer a família nombrosa o monoparental són els criteris de valoració per donar o no els ajuts

 

L’Ajuntament de Montcada i Reixac atorgarà per primer cop beques esportives, per tal de promoure, potenciar i diversificar la pràctica esportiva al municipi i afavorir que infants i joves d’entorns vulnerables puguin practicar esport. ‘Les dificultats econòmiques no poden ser un motiu perquè infants i joves no facin esport, una pràctica fonamental en el seu desenvolupament físic i mental’, ha explicat el regidor d’Esports, Gerard Garrido. El Ple ordinari de juliol, celebrat ahir dijous, dia 22, va aprovar les bases de les beques.

Els ajuts s’aplicaran a la temporada 2021-2022 i la dotació pressupostària total és de 15.000 euros. Hi podran optar els participants individuals en els Jocs Escolars –amb fitxa esportiva a una escola local–, esportistes menors de 21 anys en competicions esportives oficials no professionals en clubs locals (a excepció que faci una disciplina que no s'ofereixi a Montcada i Reixac) i menors de 21 anys que participin en els cursos que ofereix la Regidoria d’Esports i que no tinguin cap altra bonificació en els preus o tarifes. En qualsevol dels tres casos, s’ha de tenir l’empadronament a Montcada i Reixac.

Tramitació dels ajuts
El termini per demanar les beques anirà de l’1 al 30 de setembre. Per formalitzar la sol·licitud s’haurà d’adjuntar una sèrie de documents com la memòria de presentació de l’esportista, el pressupost total de les despeses previstes a realitzar, el certificat federatiu i la llicència esportiva, entre d’altres (tota la documentació i les bases de la convocatòria la podeu consultar a www.montcada.cat).

Per optar als ajuts, s’ha d’obtenir un mínim de 40 punts en base a uns criteris de valoració –que es poden consultar a www.montcada.cat, que es divideixen en nivell esportiu, nivell econòmic i altres factors (estar en situació d’atur o pertànyer a família nombrosa o monoparental).

Com a mesura de seguretat per la COVID-19, de forma preferent, els tràmits s’hauran de fer per via telemàtica,  Caldrà presentar la sol·licitud degudament complimentada i signada mitjançant IdCat o IdCat Mòbil. Si no es té, es pot obtenir fàcilment l'IdCAT Mòbil (per a més informació, cal anar a https://idcatmobil.seu.cat). Guia sol·licitud IdCat Mòbil.

TRAMITAR ARA

De forma excepcional, es podrà fer la tramitació de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), de 9 a 14 h, però cal cita prèvia, trucant al 935726474.

Darrera actualització: 01.09.2021 | 12:03