Els alcaldes i alcaldesses de l’Eix Besòs presenten el projecte VESTA

Dimecres, 24 de novembre de 2021 a les 11:00

Es tracta d’una iniciativa d’acompanyament a dones amb infants a càrrec i en situació de sensellar, coordinada pel Consorci del Besòs en la qual hi participen poblacions de l’Eix Besòs i entitats del tercer sector.

Montcada i Reixac i altres municipis de l’Eix Besòs  –Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià de Besòs–, conjuntament  amb el Consorci del Besòs, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré i Sant Joan de Déu-Serveis Socials impulsen el projecte pilot Vesta, d’acompanyament a dones amb fills i filles a càrrec i en situació de sensellar al territori del Besòs. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha participat aquest matí, juntament amb els altres representants de les administracions locals i de les entitats del tercer sector, en la presentació pública del projecte a les instal·lacions del Consorci del Besòs, ubicades a Sant Adrià.

En la seva intervenció l’alcaldessa ha afirmat que “gràcies al suport de les administracions locals i entitats del tercer sector es realitza aquest projecte que vol garantir el dret habitacional i sobretot acompanya aquestes persones vulnerables”. Campos ha afegit que “aquesta iniciativa  és una bona oportunitat per treballar conjuntament tots els municipis que formem part de l’Eix Besòs en àmbits socials, a més dels geogràfics o territorials”.

D’una banda, el programa ofereix a aquestes dones una solució residencial temporal i de l’altra, acompanyament integral, incloent l’àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d’itineraris laborals personalitzats, posant en el centre les necessitats i els moments de les persones ateses, acompanyant-les vers la recuperació del seu projecte vital. L’objectiu del projecte Vesta és atendre un total de 30 persones dels quatre municipis per a un termini de tres anys. En el cas de Montcada i Reixac, el màxim que pot atendre són dues unitats familiars.

Darrera actualització: 24.11.2021 | 11:46