Cinc ajuntaments del Vallès Occidental s’uneixen en la reivindicació de l’hospital Ernest Lluch

Dilluns, 25 de novembre de 2019 a les 10:00

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha criticat la falta de resposta per part de la consellera de Salut de la Generalitat.

Els alcaldes i alcaldesses de Montcada i Reixac (Laura Campos), Badia del Vallès (Eva Menor), Barberà del Vallès (Xavier Garcés), Ripollet (José Maria Osuna) i Cerdanyola del Vallès (Carlos Cordón) han celebrat aquest matí una roda de premsa conjunta davant dels terrenys on estava previst construir l’hospital Ernest Lluch, al costat de la carretera N-150 al seu pas per la plaça de Terra Nostra.

Els cinc alcaldes que han participat en la concentració, i que representen un conjunt de municipis que sumen una població aproximada de 180.000 habitants, han volgut deixar clar, un cop més, la importància que suposa per a la zona del Vallès Sud disposar d’un centre sanitari de primer nivell que alhora ajudi a descongestionar els hospitals de Parc Taulí, a Sabadell, i el de Vall d’Hebron, a Barcelona; on fins ara es desplaça la majoria d’habitants dels municipis afectats. Campos ha lamentat que el projecte de l’hospital faci anys que està encallat i que l’actual consellera de Salut, Alba Vergès, hagi ignorat fins a quatre peticions de reunió. “Aquesta roda de premsa neix com a resultat de la incapacitat en el darrer any de reunir-nos amb la consellera. En un primer moment vam ser els tres alcaldes de la Mancomunitat els qui vam sol·licitar reiteradament aquesta reunió. Ara hem agafat més musculatura sumant els municipis de Badia i Barberà, que també estan afectats d’aquesta manca de dotació en serveis sanitaris del Vallès Sud”, ha assegurat. “Estem demanant poder seure amb la consellera per traslladar aquesta necessitat; és indignant que una consellera no tingui temps per seure amb cinc alcaldes i alcaldesses del territori”.

Així mateix, l’alcaldessa de Montcada i Reixac ha recordat que la primera promesa que es va fer sobre la construcció de l’hospital Ernest Lluch va arribar l’any 2006 i que, des de llavors, no tan sols no s’ha arribat a dur a terme el projecte, sinó que a poc a poc s’han anat retallant serveis sanitaris que han afectat tant al municipi com a la comarca.

L'Hospital Ernest Lluch, segons la previsió que es va fer l’any 2008, comptava amb una superfície construïda de prop de 37.000 metres quadrats, amb 250 llits per a pacients aguts i de mitja estada, cinc quiròfans convencionals, tres sales de part, una àrea de consultes externes de totes les especialitats amb 49 consultoris i 21 gabinets d'exploració, 32 places d'hospital de dia, una àrea d'hemodiàlisi per a 15 persones, una àrea de diagnòstic per la imatge, una àrea de rehabilitació i una àrea d'urgències amb metges de medicina interna, pediatria, cirurgia, traumatologia i obstetrícia.

Darrera actualització: 16.12.2019 | 08:07