L’Ajuntament lliura al CAP Les Indianes un ecògraf adquirit amb pressupostos participatius

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 00:00

El Ple d’abril, celebrat el 5 de maig via telemàtica, ha aprovat el document per tal de formalitzar la cessió municipal a l’ICS.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha formalitzat la cessió d’un aparell per fer ecografies a l’Institut Català de la Salut (ICS), per tal que l’instal·li al CAP Les Indianes. La màquina ja ha arribat al centre i en breu es posarà en marxa. Un cop el CAP recuperi la normalitat després de la situació actual per l’estat d’alarma, es començaran a concertar ecografies dins de la programació habitual del centre. El Ple ordinari del mes d’abril, celebrat en línia aquest dimarts, 5 de maig, ha donat el vistiplau al document de cessió de la maquinària. El consistori ha adquirit l’ecògraf per un pressupost al voltant dels 13.000 euros. A la licitació, que va acabar a mitjan de desembre passat, s’hi van presentar cinc ofertes i la guanyadora va ser la de Mindray Medical España. Amb aquesta compra, es dona compliment a un dels projectes seleccionats als pressupostos participatius del 2018-19.

La Taula de la Salut de Montcada i Reixac va presentar la proposta de la compra de l’ecògraf als pressupostos participatius, recollint les inquietuds de la ciutadania i d’entitats, que demanaven que al municipi hi hagués un aparell per efectuar ecografies, ja que actualment quan la població necessita fer-se aquesta prova, s’ha de desplaçar al CAP Sant Andreu. Aquest equip facilitarà les tasques de detecció d’algunes malalties, el seguiment a embarassades i donada la conjuntura actual, l’aparell pot detectar la presència de la COVID-19 en casos de pneumònia, facilitant-ne així el seguiment de persones que presentin aquesta patologia.

L’ICS es farà càrrec de formar personal del CAP per fer servir l’ecògraf, del seu manteniment i calibratge. ‘Hem sol·licitat a l’ICS el retorn dels diners de l’aparell perquè entenem que la dotació d’aquests recursos forma part de les seves competències; des de l’Ajuntament ens hem avançat per donar resposta a una demanda ciutadana històrica de la ciutadania, que reclama una major dotació de recursos sanitaris’, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Polítiques d’Inclusió i Sanitat, Mar Sempere. Al Ple, l'alcaldessa, Laura Campos, ha insistit al Ple en la necessitat que sigui l'ICS que doti els seus centres dels efectius necessaris per atendre la població, tot i destacar que 'aquest aparell arriba en un bon moment perquè permetrà detectar afectacions pulmonars'. Sempere també ha indicat que des de l’equip d’atenció primària de Montcada i Reixac‘es valora molt positivament l’interès de l’Ajuntament i les entitats com la Taula de la Salut per millorar la sanitat que l’ICS ofereix al municipi’.

 

 

Darrera actualització: 05.05.2020 | 13:24