Campanya per viure la Festa Major amb seguretat i sense violències

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 00:00

L’Espai Poblet acollirà els punts lila i En positiu i les entitats que hi munten barra de bar tindran informació de suport a la ciutadania, especialment el jovent.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac posa en marxa una campanya per conscienciar la ciutadania, especialment el jovent, de la necessitat de viure la Festa Major amb llibertat, sense sexismes i amb un consum responsable d’alcohol i d’altres substància. La iniciativa consta de diverses accions, com la instal·lació dels punts lila i En positiu a l’Espai Poblet (Camí de la Font Freda) durant la Festa Major, als quals la ciutadania s’hi pot adreçar si veu o rep algun tipus d’assetjament o agressió o si necessita un lloc de descans. Aquests espais funcionaran des de la nit del 3 de juny fins a la matinada del dia 6, de 23 a 4.30 h.

Al llarg del Camí de la Font Freda hi haurà informació amb consells sobre com actuar quan una persona es troba malament per haver consumit massa alcohol i també, amb la ubicació de les fonts d’aigua més properes, recomanacions de què disposarà també el personal de les entitats que munten barra de bar a l’Espai Poblet. Els estands de les entitats tindran informació sobre com actuar si s’identifica una agressió sexual, un circuit que també es penjarà als lavabos portàtils que hi haurà ubicats als espais de la festa. Un any més, el consistori ha elaborat un decàleg amb el lema ‘Viu la festa en positiu’, per unes festes lliures de sexisme i per un consum responsable.

Darrera actualització: 07.06.2022 | 12:03