POLÍTIQUES D'INCLUSIÓ

Les actuacions o polítiques d’inclusió són aquelles accions que tenen com a objectiu principal combatre, ja sigui de forma estratègica, preventiva o pal·liativa, els factors que poden provocar una situació de vulnerabilitat o de risc d’exclusió social en una persona o col·lectiu, i així facilitar la seva inclusió en els espais socials i comunitaris claus.
L’equip de polítiques d’inclusió tracta de concretar, impulsar i implementar les polítiques d’inclusió social en la ciutat, potenciant la perspectiva comunitària com a estratègia per enfortir els programes i accions d’inclusió social.
Les estratègies d’intervenció estan orientades a enfortir les capacitats i recursos individuals i col·lectius, l’apoderament de les persones que permeti fer front i gestionar amb més possibilitats les situacions de vulnerabilitat.
L’equip tècnic de polítiques d’inclusió és un equip multidisciplinar en l’àmbit de les ciències socials, a fi de coordinar i executar els serveis i programes propis, com fer suport tècnic a les diferents àrees municipals per tal d’articular una perspectiva d’inclusió en tots els eixos de les polítiques que es porten a terme a la ciutat.

REGIDORIA
REGIDORA
 • Foto de la regidora Mar Sempere Martínez Mar Sempere Martínez

  ECPMIR-ECG
  2a tinenta d'alcaldessa
  Presidenta de l'Àrea Social
  Regidora delegada de Serveis Socials, Polítiques d'Inclusió i Sanitat
  Presidenta de la Comissió Informativa de l’Àrea Social
  Portaveu del grup municipal ECPMIR-ECG

  935 726 474
Últimes notícies d'Inclusió

El taller de fake news sobre racisme i migració es farà el 22 de febrer

27.01.2022

L’activitat és oberta a la ciutadania en particular i a les entitats i pretén revisar els discursos d’odi que ens envolten i prendre consciència de les seves repercussions.

La pista de la Ribera presenta nous elements esportius i un nou tancament

24.01.2022

La primera activitat que es farà en aquest renovat espai és un torneig de futbol per a infants de 8 a 12 anys, promogut per la Taula Activa del barri.

Montcada i Reixac torna a ser un dels millors municipis de tot l’Estat espanyol en prestació de serveis socials

22.12.2021

L’Asociación Española de Gerentes de Servicios Sociales ha atorgat a l’Ajuntament el nivell d’excel·lència per cinquè any consecutiu.

L’Ajuntament demana a la ciutadania la seva valoració i propostes de futur sobre les polítiques d’inclusió

22.12.2021

Les opinions i idees es recolliran mitjançant un qüestionari i serviran per orientar les futures actuacions en aquest àmbit.

El duet montcadenc A2, seleccionat al projecte Cabal Musical 2021

17.12.2021

Aquesta iniciativa la promou el Consorci del Besòs, conjuntament amb els ajuntaments dels municipis d’aquesta zona.

L’Ajuntament rep una aportació de material esportiu de Grupo Bimbo

15.12.2021

Aquest material, per valor de 5.000 euros, contribueix a millorar l’oferta esportiva del municipi, especialment entre infants i joves d’entorns vulnerables.

Més notícies del municipi
SERVEIS