La Policia Local s'integra a la Xarxa RESCAT de la Generalitat

Dimecres, 13 de maig de 2020 a les 00:00

El cos policial ja havia signat el conveni per adherir-s'hi l'any 2018, però fins ara no s'havia fet efectiva l'entrada.

La Policia Local de Montcada i Reixac s´ha integrat a la Xarxa RESCAT (Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya), un dispositiu dissenyat per la Generalitat de Catalunya i ideat per proporcionar cobertura als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències del territori.

Segons el regidor responsable de Policia Local, Oriol Serratusell, els agents treballaven actualment amb la freqüència 150 digital, "que implica assumir el manteniment del repetidor municipal i múltiples reparacions dels equips de transmissió, que ja començaven a donar problemes degut a la seva antiguitat". Un altre inconvenient detectat era la pèrdua de cobertura dels equips si els agents sortien del municipi, mentre que amb la Xarxa RESCAT en disposaran a qualsevol indret del territori i podran coordinar-se amb altres cossos, doncs els nous canals comparteixen la freqüència amb Mossos d´Esquadra, Protecció Civil, ADF, SEM, Agents Rurals i altres policies locals.

Darrera actualització: 13.05.2020 | 15:34